На Вінниччині десять 16-річних громадян отримали перші паспорти у формі ID-картки (+фото)

На Вінниччині десять 16-річних громадян отримали перші паспорти у формі ID-картки (+фото)

04.02.16 17:45 0 598
Урочисте вручення внутрішніх ID-паспортів відбулось в обласній державній адміністрації. У присутності батьків та преси документи нового зразка юним вінничанам вручив начальник Управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області Борис Наливайко.

Від імені Державної міграційної служби України та Вінницькі обласної державної адміністрації посадовець щиро привітав 16-річних громадян із знаковою подією у житті – отриманням першого паспорта: «Так склалось, що ваше \16-річчя та зріле молоде життя збігається із подіями широкомасштабних реформ, які відбуваються в Україні та впевнено крокують у європейському напрямку. ви отримуєте паспорт громадянина України нового зразка. Це не просто документ, що засвідчує особу. Кожен з вас стає повноправним громадянином своєї країни, одержує путівку в доросле життя, яке сам будуватиме іі нестиме за нього відповідальність»,- зазначив Борис Наливайко.

За його словами, у документі є вся необхідна інформація про власника: прізвище, ім'я, по-батькові, дата, місце народження. Крім того, за бажанням, у відцифрований безконтактний електронний носій можна буде внести відбитки пальців, відсканований електронний підпис, відцифроване обличчя та дані щодо групи крові власника ID-паспорта .

«Не відображається на ID- картці реєстрація місця проживання і сімейний стан особи. Для цього видається довідка про реєстрацію та свідоцтво про шлюб. Перший паспорт у вигляді ID- картки оформляється за місцем проживання. Всі інші паспорти у вигляді ID- карток можна буде оформити у будь-якому підрозділі Державної міграційної служби», - зауважив Борис Наливайко.

На даний час в області подано 735 заяв для отримання паспорта у вигляді пластикових ID- карток. Найбільш активні 16-річні у місті Вінниця.





































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Вінницькій області ...

КОМЕНТАРІ