За січень 2016 року Держфінінспекція у Вінницькій області забезпечила відшкодування втрат на понад 3 млн грн

За січень 2016 року Держфінінспекція у Вінницькій області забезпечила відшкодування втрат на понад 3 млн грн

04.02.16 13:22 0 546
Від початку року фахівці Держфінінспекції у Вінницькій області провели 12 контрольних заходів, у 9 з яких виявили втрат на понад 4,7 млн грн.

Зокрема, завдяки діям фінінспекторів усунуто порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму більш як 3 млн грн.

За матеріалами ревізій правоохоронні органи розпочали 4 досудових розслідування.

Ще попереджено використання фінансових ресурсів з порушенням законодавства у сфері державних закупівель шляхом відміни 7 замовниками 10 торгів на майже 18 млн грн.

Також за результатами 1 державного фінансового аудиту встановлено неефективне використання коштів та майна суб'єктом господарювання на понад 5 млн грн. Ще виявлено майже 193 тис. грн недоотримання коштів та майна, що призвели або можуть призвести до втрат, більш як 99 тис. грн незаконного використання коштів,що призвели або можуть призвести до втрат та майна та понад 5,2 млн грн резервів для підвищення ефективності та покращення фінансових і виробничих результатів діяльності. За результатами контрольного заходу на розгляд керівнику державногопідприємства надано 7 пропозицій з підвищення ефективності управління державними ресурсами.

У 9 випадках до установ, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення бюджетних асигнувань і зменшення бюджетних призначень та асигнувань.

За результатами контрольних заходів керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 6 управлінських рішень.

За вчинені фінансові порушення 7 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 3 – до дисциплінарної.

Окрім того, з метою запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу надіслано відомості про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму понад 3 млн грн.

Нагадуємо, що в Державній фінансовій інспекції у Вінницькій області щодня, крім вихідних та святкових днів, з 09.00 до 18.00, а в п'ятницю з 09.00 до 16.45 функціонує «телефон довіри». Зателефонувавши за номером (432) 66-28-96 кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ, організацій бюджетних коштів.

Крім того, в інспекції за номером (432) 66-13-92 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Держфінінспекції у Вінницькій області службовим становищем.

Прес-служба Держфінінспекції у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ