На Тернопільщині перебуває Надзвичайний та Повноважний Посол Австралії в Україні

На Тернопільщині перебуває Надзвичайний та Повноважний Посол Австралії в Україні

04.02.16 08:03 0 596
У Тернопільській області перебуває Надзвичайний та Повноважний Посол Австралії в Україні Й. В. пан Даглас Роберт Траппетт. Мета візиту - загальне ознайомлення з регіоном, сприяння розвитку торговельно-економічного співробітництва.

Надзвичайний та Повноважний Посол Австралії в Україні зустрівся з керівництвом області та м. Тернополя.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна подякував Надзвичайному та Повноважному Послу за проведення на високому рівні першого бізнес-форуму «Австралія-Україна, OzUke 2015», який відбувся у листопаді 2015 року у місті Мельбурн (Австралія). Тоді окрема панель заходу була присвячена інвестиційній привабливості Тернопільської області, а Степан Барна презентував учасникам пріоритетні напрямки для інвестування.

«Австралія для нас є прикладом залучення інвестицій, впровадження новітніх технологій у пріоритетні напрямки економіки, - наголосив очільник краю. – Ми зацікавлені у залученні інвестицій у туризм, культуру, освіту, економіку тощо. Не менш цікавими є реалізація проектів відродження культурної спадщини, охорона пам`яток».

Відтак голова обласної державної адміністрації Степан Барна запросив Надзвичайного та Повноважного Посла Австралії в Україні Й. В. пана Дагласа Роберта Траппетта на інвестиційний форум, який планують провести у травні.

Надзвичайний та Повноважний Посол Австралії в Україні Й. В. пан Даглас Роберт Траппетт наголосив, що для нього великою честю є відвідати Тернопільщину.

«Австралія знає про Україну, - зауважив він. – Австралійці люблять подорожувати. Ми заохочуємо їх їхати до вас. Однак не радимо зараз їхати у східні області чи на територію АР Крим».

Крім того, йшлося про залучення інвестицій та налагодження нових партнерських зв`язків.

Також у програмі перебування на Тернопільщині Надзвичайного та Повноважного Посла - огляд виробничих потужностей ПАТ "Птахофабрика Тернопільська", відвідання Вишневецького палацово-паркового комплексу, Свято-Успенської Почаївської Лаври, огляд виробничих потужностей ТЗОВ «Мікоген - Україна», ознайомча екскурсія у Краєзнавчому музеї, огляд унікальних творів мистецтва галицького скульптора XVIII ст. Іоанна Георга Пінзеля.

Довідково: Упродовж минулого року Тернопільська область експортувала товарів на суму 313,4 млн. доларів США, імпортувала - на 331,8 млн.

Загальний товарообіг склав 645,1 млн. доларів. Зовнішньоекономічні операції область проводила із 61 країною світу. Незмінним лідером є Польща (54,7% від усього товарообігу), другу сходинку посіла Німеччина (5,9%) та Росія (5,2%).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Попередження про ...

КОМЕНТАРІ