Через перевищення епідемічного порогу у Чернівцях управлінню охорони здоров’я виділено додаткові кошти на медикаменти

Через перевищення епідемічного порогу у Чернівцях управлінню охорони здоров’я виділено додаткові кошти на медикаменти

04.02.16 12:49 0 593
На ІV тижні року спостерігається збільшення захворюваності на ГРВІ та грип на 1,9% в порівнянні з ІІІ тижнем року (41,7%). Відмічається перевищення епідемічного порогу на 11,5% (за ІІІ тиждень реєструвалося перевищення епідемічного порогу на 26,9%).

На території м. Чернівців продовжує діяти ІІ етап «Плану лікувально-профілактичних заходів по попередженню та боротьбі з гострими респіраторними вірусними захворюваннями, в т.ч. грипом на епідемічний сезон 2015-2016 років».

За 01.02.2016 року звернулося із ознаками даного захворювання 654 особи, із них 299 дітей до 18 років, що складає 45,7%. Зареєстровано 28 випадків грипу, лабораторно підтверджено 5. Також, підтверджено вірус грипу А Н1N1 у 4-х хворих, та вірус грипу А у 1 хворого, які померли від пневмонії. За останню добу у стаціонарні відділення лікарень міської комунальної власності поступило 10 осіб із діагнозом пневмонія, із них 2 дітей до 18 років.

Враховуючи перевищення епідемічного порогу у Чернівцях та рішення міської постійно діючої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, управлінню охорони здоров'я додатково виділені кошти: на медикаменти в сумі 568,6 тис. грн., в т. ч.: на придбання вакцин для груп ризику – 100 тис. грн., медикаментів для невідкладної допомоги – 460 тис. грн., пульсоксиметрів – 8,6 тис. грн.

За кошти місцевого бюджету вже закуплено та надано в лікувально-профілактичні заклади 10 пусльсоксиметрів на суму – 8,6 тис. Пульсоксиметр – прилад, який дає можливість точно дізнатися інформацію про насиченість крові киснем. Придбання пульсоксиметрів є надзвичайно важливим, оскільки в умовах підвищення захворюваності на грип , ГРВІ, та особливо пневмонії, застосування пульсоксиметрів дасть змогу оперативно оцінювати складність дихальних розладів, та своєчасно вибрати відповідну тактику лікування хворого.

Протягом тижня буде закуплено та надано в лікувальні заклади міської комунальної власності 5 концентраторів кисню. Концентратор кисню – це медичний пристрій, який забезпечує відділення кисню від кімнатного повітря. Апарат забезпечує подачу кисню високої концентрації. Необхідний при дихальних розладах.

Управлінням охорони здоров'я організовано додаткове забезпечення медичних працівників та працівників тролейбусного управління медичними масками. Більше 4,5 тисяч медичних масок роздані в лікувальні заклади комунальної власності та тролейбусне управління відповідно до потреби.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Житомирщина: стан ...

КОМЕНТАРІ