Чернівці: Зменшення ставки єдиного внеску – шлях до легалізації заробітної плати!

Чернівці: Зменшення ставки єдиного внеску – шлях до легалізації заробітної плати!

04.02.16 16:44 0 540
Заробітну плату в «конвертах», без перебільшення, можна назвати однією з найбільших на перепон в економічному та соціальному розвитку держави. Ні для кого не секрет, що частина заробітку суб'єктами господарювання виплачується нелегально. Біда ж у тому, що й самі наймані працівники погоджуються одержувати або всю заробітну плату, або її частину «у конвертах». І роботодавці і наймані працівники в один голос зазначали, що причиною такого явища, є високі тарифи оподаткування на фонд заробітної плати, які в сукупності становили близько її половини.

Гарною новиною в кінці минулого року стало прийняття Закону України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», який набув чинності з 1 січня 2016 року.

Внесеними змінами передбачено значне зниження навантаження на фонд оплати праці (доходу), адже запроваджено єдину ставку нарахування єдиного соціального внеску в розмірі 22% та скасування утримання із заробітної плати (доходу) найманих працівників.

Маємо надію, що зазначені зміни в законодавстві сприятимуть процесам детінізації зайнятості населення та легалізації заробітної плати найманих працівників.

Шановні роботодавці! Державою зроблено крок назустріч з метою фінансової підтримки вашої діяльності, тож закликаємо скористатися зазначеними перевагами – офіційно оформляючи трудові відносини з найманими працівниками та легально виплачуючи заробітну плату в повному обсязі, без використання тіньових схем. Такими діями, ви сприятимете соціальному захисту та гідному пенсійному забезпеченню працюючих у майбутньому!

Будьте уважні наймані працівники! Не дайте себе ошукати! Вимагайте від роботодавця офіційного оформлення трудових відносин та декларування вашої заробітної плати у повному обсязі (не менше мінімального розміру), а також навіть підвищення її рівня, виходячи із кваліфікації та складності виконуваних обов'язків.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: З початку року у ...

КОМЕНТАРІ