В Чернівецькій області рятувальники провели профілактичне відпрацювання в житловому секторі щодо недопущення пожеж

В Чернівецькій області рятувальники провели профілактичне відпрацювання в житловому секторі щодо недопущення пожеж

04.02.16 08:02 0 497
З метою недопущення виникнення пожеж в помешканнях громадян 3 лютого співробітники Чернівецького міського відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели профілактичний рейд в житловому секторі у Чернівцях. До цієї роботи також долучилися і представники комунального житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства № 9 Чернівців, з якими напередодні рейду було проведено роз’яснювальні інструктажі щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті. «Переважна більшість пожеж, які сталися спочатку року в Чернівецькій області, виникли в житловому секторі. Тому потрібно постійно нагадувати краянам про важливість дотримання правил безпеки» – звернулися рятувальники до працівників КЖРЕПу № 9. Окрім цього, працівники Управління ДСНС показали комунальникам як правильно користуватися первинними засобами пожежогасіння, зокрема вогнегасником.

Рейдові групи в ході профілактичної роботи відвідали 53 будинки та поспілкувалися із майже 150 чернівчанами, які проживають в Першотравневому районі обласного центру. Основна увага при цьому приділялася соціально незахищеним верствам населення. Рятувальники розповідали людям яких правил безпеки потрібно дотримуватися, щоб не допустити пожежі у власному помешканні, а також нагадали, що у разі виникнення надзвичайної події в жодному випадку не можна зволікати, а слід телефонувати за номером 101. Також під час рейду представники рейдових груп оглянули газове та пічне опалення в помешканнях. Особлива увага в ході даної роботи приділялася горищам та підвальним приміщенням будинків, оскільки в холодну пору року там часто виникають пожежі внаслідок того, що особи без певного місця проживання влаштовують собі там тимчасове помешкання. Рятувальники звертали увагу мешканців будинку на те, що дахи та підвали повинні бути зачиненими та не захаращеними. Всім людям були роздані пам’ятки з правилами пожежної безпеки, щоб краяни змогли їх краще запам’ятати. Листівки соціальної реклами також розміщувалися і в під’їздах будинків.

«Ми важливе значення приділяємо проведенню інформаційно-роз’яснювальної роботи з громадянами. В рамках такої роботи рятувальники завжди наголошують на тому, що основною причиною виникнення пожеж є порушення правил пожежної безпеки самими людьми. Тому постійно потрібно дотримуватися правил безпеки, що допоможе зберегти власне життя та майно» – зазначив начальник Чернівецького міського відділу Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Віктор Колодрівський.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ