відбулись збори керівного складу цивільного захисту Волинської області з підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту в 2015 році

відбулись збори керівного складу цивільного захисту Волинської області з підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту в 2015 році

04.02.16 17:18 0 605
3 лютого в обласній державній адміністрації відбулись збори керівного складу цивільного захисту області, установ та організацій з підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту в 2015 році та визначення основних завдань у цій сфері на 2016 рік.

Засідання проводив голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, участь у його роботі взяли заступник директора Департаменту Державної служби України з надзвичайних ситуацій Павло Афанасьєв, начальник з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації управління Олександр Блащук, начальник управління ДСНС України в області Володимир Грушовінчук, члени регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, голови районних державних адміністрацій та міст обласного підпорядкування (у відеоселекторному режимі), керівники спеціалізованих служб та посадовці з питань цивільного захисту установ області.

У вступному слові голова облдержадміністрації зазначив, що минулого року на території Волинської області було чимало надзвичайних ситуацій та некласифікованих подій, які загрожували безпеці життєдіяльності населення або могли негативно вплинути на відповідні території. Але завдяки тісній співпраці, чіткій взаємодії аварійно-рятувальних служб та за допомоги органів місцевої влади вдалося ефективно реагувати на кризові ситуації взимку, пожежі в екосистемах, запобігти підтопленню населених пунктів і жоден випадок, коли людям потрібна була допомога, не залишився без відповідної уваги та дієвих заходів з боку служб екстреного реагування області. Голова облдержадміністрації оцінив діяльність територіальної підсистеми області як «задовільну» і зазначив: «Ситуація в сфері цивільного захисту перебуває під контролем, але потрібно врахувати минулорічний досвід і передбачити шляхи вирішення проблемних питань заздалегідь для того, аби ефективно протидіяти викликам сьогодення. Для цього потрібно до наступної сесії обласної ради завершити підготовку Комплексної регіональної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Волинській області на 2016-2020 роки. Це дозволить вживати ефективних заходів для запобігання надзвичайних ситуацій, а у випадку їх виникнення забезпечити оперативну ліквідацію наслідків».

У своїй доповіді начальник управління ДСНС у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук зазначив, що 2015 року пожежно-рятувальними підрозділами області ліквідовано 1323 пожежі, під час яких врятовано 22 людини та матеріальних цінностей на суму понад 110 млн. грн., здійснено 368 виїздів на виконання аварійно-рятувальних робіт при ДТП, відкачуванні води при незначних підтопленнях будинків, витягування автомобілів з кюветів тощо, а піротехніками знищено 1051 одиниць вибухонебезпечних предметів та здійснено перевірку місцевості площею близько 30 га. Загалом минулоріч в області трапилось 6 надзвичайних ситуацій (4 – об’єктового рівня, 2 – місцевого), усі природного характеру. Підрозділи «101» 18 разів залучались на допомогу лісівникам для приборкання великих загорань в лісових масивах.

Рятувальники області ефективно працювали над підвищенням рівня професійної майстерності – два начальники караулу на всеукраїнському конкурсі зайняли ІІ та ІІІ місця відповідно, а збірна команда області перемогла на змаганнях за Кубок України з пожежно-прикладного спорту. Волинські рятувальники області брали участь у спільних з НАТО міжнародних навчаннях «Україна-2015», 20 осіб рядового та начальницького складу безпосередньо брали участь у виконанні завдань в зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Особлива увага приділялась питанням запобігання пожеж і випадків загибелі громадян під час них, навчання населення правил поведінки під час надзвичайних ситуацій. Працівники підрозділів постійно проводять заходи для підвищення рівня обізнаності в сфері цивільного захисту під час комплексних відпрацювань та за допомогою ЗМІ, залучили до цієї діяльності працівників інших відомств та органів місцевого самоврядування.

Головний рятувальник області запевнив, що: «Враховуючи можливе ускладнення погодних умов взимку, в оперативному розрахунку пожежно-рятувальних підрозділів щоденно несуть службу понад 130 чоловік особового складу, у розрахунку 25 пожежних

автомобілів підвищеної прохідності, що можуть використовуватись для вивільнення автомобілів зі снігових заметів, готові до розгортання сили і засоби 17-ти мобільних груп сил цивільного захисту в районах та містах області та 4 мобільні пункти обігріву, які забезпечені усім необхідним майном та обладнанням для сталого їх функціонування в умовах надзвичайних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення».

Володимир Грушовінчук зазначив, що минулого року за ініціативи Управління з обласного бюджету виділено понад 800 тис. грн. на придбання для рятувальних підрозділів бойового одягу, паливо-мастильних матеріалів, піноутворювача, апаратів на стисненому повітрі, засобів зв’язку та освітлення, телекомунікаційного обладнання, електростанцій тощо.

Заступник директора Департаменту ДСНС України Павло Афанасьєв у своєму виступі охарактеризував стан техногенної та пожежної безпеки в державі, навів аналіз стану виконання керівних документів в сфері цивільного захисту. Він акцентував увагу керівників органів місцевої влади області на важливості питань забезпечення безпеки життєдіяльності населення, збереженні високого рівня готовності формувань цивільного захисту та створенні підрозділів місцевої пожежної охорони.

Засідання завершилось нагородженням керівників та фахівців місцевих підрозділів цивільного захисту почесними грамотами облдержадміністрації сумлінне виконання функціональних обов’язків за результатами роботи впродовж минулого року.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині десять ...

КОМЕНТАРІ