Рівненська область: працівники Держслужби з НС протягом 2015 року врятували на пожежах 29 громадян та матеріальних цінностей на майже 73 млн. грн.

Рівненська область: працівники Держслужби з НС протягом 2015 року врятували на пожежах 29 громадян та матеріальних цінностей на майже 73 млн. грн.

04.02.16 14:16 0 582
02 лютого у Рівненській обласній державній адміністрації відбулося оперативне засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій області, під час якого було підбито підсумки роботи Рівненської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту за 2015 рік.

В роботі комісії, яка пройшла під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Юрія Приварського, взяли участь заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук, начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області Сергій Крук, начальник управління з питань НС та ЦЗН облдержадміністрації Віктор Симонюк, голови районних державних адміністрацій та міст обласного підпорядкування, керівники постійних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, начальники служб цивільного захисту та аварійно-рятувальних формувань.

На початку засідання Юрій Приварський та Володимир Демчук нагородили нагрудними знаками ДСНС України «За відвагу в надзвичайній ситуації» командира відділення 8-ї державної пожежно-рятувальної частини старшого прапорщика служби цивільного захисту Юрія Крата та командира відділення 2-ї державної пожежно-рятувальної частини старшого прапорщика служби цивільного захисту Василя Мулька, а начальника Гощанського районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області підполковника служби цивільного захисту Віталія Маркевича - нагрудним знаком ДСНС України «Знак Пошани». Рятувальники були відзначені керівництвом Держслужби з НС за позитивні результати службової діяльності у 2015 році, високий професіоналізм та зразкове виконання службового обов’язку. Також, за плідну взаємодію зі Службою порятунку, активну громадську позицію у сфері цивільного захисту населення і територій, відзнаками Головного управління ДСНС було нагороджено міського голову Рівного Володимира Хомка та голову Березнівської райдержадміністрації Миколу Мельника, а сільського голову Вербської сільської ради Ірину Івашинюту та сільського голову Новоукраїнської сільської ради Миколу Антончука - грамотами Головного управління ДСНС України у Рівненській області та цінними подарунками.

Відкриваючи нараду, голова обласної комісії з питань ТЕБ та НС Юрій Приварський зазначив: «Рік, що минув, у плані техногенно-екологічного навантаження для Рівненської області був відносно напруженим. Проте, завдяки злагодженій роботі та професійним діям усіх відповідних служб та відомств вдалося втримати під контролем ситуацію у сфері цивільного захисту населення та території. Жодна із надзвичайних ситуацій та подій не залишилася без відповідного реагування аварійно-рятувальних підрозділів, на 100% була забезпечена пожежна та техногенна безпека при проведенні масових заходів на території області».

В свою чергу, заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук зазначив, що основні зусилля органів та підрозділів ДСНС у 2015 році бути зосереджені на виконання завдань, поставлених Президентом України та Урядом, профілактику та своєчасне реагування на надзвичайні ситуації, гарантування цивільного захисту населення. Представник апарату Держслужби повідомив, що впродовж 2015 року підрозділами ДСНС України забезпечено оперативне реагування на 148 надзвичайних ситуацій, ліквідовано майже 79 тис. пожеж, на яких врятовано 1696 осіб. Щоденно рятувальники здійснювали до 1400 виїздів, виявляли та знешкоджували близько 200 вибухонебезпечних предметів.

Після цього з доповіддю про результати роботи Рівненської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у 2015 році виступив начальник управління з питань НС та ЦЗН облдержадміністрації Віктор Симонюк. Зокрема, він проаналізував стан техногенної та пожежної безпеки в регіоні та вжиті заходи щодо виконання плану основних заходів цивільного захисту протягом минулого року.

Про стан реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення у 2015 році доповів заступник начальника ГУ ДСНС полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук. Зокрема, він зазначив, що протягом 2015 року для виконання завдань за призначенням підрозділи ГУ ДСНС у Рівненській області здійснили понад 7 тисяч виїздів за сигналом «Тривога». Рятувальниками забезпечено оперативне реагування на 4 надзвичайні ситуації, що сталися на Рівненщині торік, ліквідовано понад 1670 пожеж, врятовано 29 осіб, у тому числі 1 дитину, не допущено знищення вогнем матеріальних цінностей на майже 73 мільйона гривень, знешкоджено 992 вибухонебезпечних предметів, 341 раз надавалася допомога населенню під час різного роду небезпечних ситуацій.

Завдяки широкому комплексу проведених профілактичних заходів та масово-роз’яснювальній роботі серед населення, на Рівненщині у минулому році вдалося зменшити у порівнянні з 2014 роком як кількість надзвичайних ситуацій, так і число загиблих і травмованих на них людей.

Щодо роботи з вирішення соціально-побутових проблем переміщених на Рівненщину з тимчасово окупованих територій України та районів проведення АТО громадян, заступник керівника Служби порятунку повідомив, що станом на 01.02.2016 в Рівненській області зареєстровано 1941 родина (3446 осіб), які приїхали з Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, Луганської та Донецької областей, з них: 593 родини - з неповнолітніми дітьми, 59 родин – багатодітних, одна з яких - прийомна. Всі вимушено переміщені особи, які перебувають у Рівненській області, проживають у придатних приміщеннях для експлуатації в осінньо-зимовий період та забезпечені необхідним для першого вжитку майном. Організовано постійний контроль за станом соціально-побутових умов сімей, в разі необхідності безкоштовно надаються продукти харчування, засоби гігієни та предмети першої необхідності. Для дітей постійно проводяться пізнавально-розважальні заходи.

Також, Ігор Михальчук доповів, що завдяки всебічній підтримки керівництва Держслужби та органів місцевої влади вдалося значно покращити матеріально-технічне забезпечення підрозділів Служби порятунку Рівненщини. Зокрема, лише в грудні минулого року обласна влада передала в користування для пожежно-рятувальних підрозділів дизельні електростанції, мотопомпи, насоси, палатки для облаштування пунктів обігріву населення, захисний спеціальний одяг для особового складу та засоби індивідуального захисту органів дихання, а також паливно-мастильні та будівельні матеріали тощо.

Окремо полковник Михальчук зупинився на питанні діяльності пожежно-рятувальних підрозділів у період раптового погіршення погодних умов. У цей період за наказом очільника Служби порятунку Рівненщини Сергія Крука з метою оперативного реагування на можливі надзвичайні події та ситуації всі підрозділи були переведені на посилений режим несення служби. Цілодобово на чергуванні перебувало близько 200 чоловік особового складу та понад 55 одиниць пожежної, інженерної, аварійно-рятувальної, в резерві - ще 72 одиниці техніки. Загалом, завдяки постійному моніторингу стану пожежної, техногенної безпеки, гідрометеорологічної обстановки на території області вдалося уникнути виникнення масштабних надзвичайних подій та ситуацій. «Сили Держслужби з НС Рівненщини перебувають в постійній готовності до виконання завдань щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій», - запевнив присутніх заступник начальника ГУ ДСНС Ігор Михальчук.

Після виступу рятувальників, на засіданні були розглянуті питання інвентаризації захисних споруд цивільного захисту, готовності до зустрічі та розміщення внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, а також виконання планів навчання керівного складу з питань цивільного захисту.

Потому, в аварійно-рятувальному загоні спецпризначення відбулася робоча нарада заступника директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимира Демчука з керівництвом Головного управління ДСНС та підпорядкованих підрозділів. Оцінюючи роботу служб цивільного захисту Рівненщини, полковник служби цивільного захисту Володимир Демчук відзначив високий рівень готовності територіальної підсистеми цивільного захисту та злагоджену роботу обласної державної адміністрації та ГУ ДСНС.

Окрім цього, заступник директора Департаменту ДСНС України зазначив, що пріоритетними напрямками діяльності у цьому році для Служби порятунку є забезпечення постійної готовності органів і підрозділів ДСНС до виконання завдань за призначенням; вдосконалення системи навчання населення діям у випадку виникнення надзвичайних ситуацій; покращення матеріально-технічного забезпечення підрозділів Служби; робота з вимушеними переселенцями та вирішення їх соціальних питань. Крім того, багато зусиль наших співробітників буде залучено на відновлення інфраструктури звільнених від терористів населених пунктів. Разом з тим, у цей нелегкий час оперативно-рятувальні підрозділи мають забезпечити високий рівень готовності служб реагування до дій за призначенням.

У свою чергу начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області Сергій Крук запевнив представника Держслужби, що колектив Служби порятунку Рівненщини здатен виконати всі завдання керівництва держави та області. «Ми постійно докладатимемо максимум зусиль для підвищення оперативності та професіоналізму працівників наших підрозділів, щоб кожна людина, яку торкнеться лихо, могла відчути турботу про неї з боку рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій», - наголосив полковник Сергій Крук.

По закінченню наради полковник служби цивільного захисту Володимир Демчук відвідав пожежно-рятувальні підрозділи Рівненського гарнізону Служби порятунку та перевірив їх готовність до виконання завдань за призначенням у зимовий період.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненська служба ...

КОМЕНТАРІ