Представники ДСНС спільно з делегацією Посольства США в Україні обговорили питання реалізації нового проекту

Представники ДСНС спільно з делегацією Посольства США в Україні обговорили питання реалізації нового проекту

04.02.16 16:20 0 517
2 лютого відбулася зустріч представників ДСНС України з делегацією Посольства США в Україні. В ході зустрічі учасники обговорили питання започаткування нового проекту, спрямованого на створення карт, що сприятимуть покращенню планування та управління містами в умовах зростання їх кількості населення. Крім того, формування такого роду карт з використанням наукових, географічних даних, сучасних технологій, дасть можливість зменшити кількість виникнення надзвичайних ситуацій у певному регіоні та посилити готовність до реагування у разі їх виникнення.

Під час зустрічі директор Управління нагляду у сфері техногенної безпеки та цивільного захисту ДСНС Тарас Поліщук зазначив, що українські рятувальники вже тривалий час співпрацюють з американськими колегами, спільно з якими минулого року було розроблено Національний план реагування на надзвичайні ситуації в зимовий період на території України. Тож українські рятувальники готові до подальшої співпраці задля підвищення рівня гарантування безпеки громадян та покращення готовності підрозділів ДСНС до реагування на надзвичайні події та ситуації.

У свою чергу, географ Державного Департаменту США Лі Шварц зауважив, що Пілотний проект щодо створення карт з планування та управління містами в умовах зростання кількості населення розпочнеться з міста Харкова. Це місто було обране у зв'язку із збільшенням кількості населення за рахунок внутрішньо переміщених осіб зі Сходу країни. В подальшому планується реалізувати проект і в інших містах України.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ