У Рівненській області рятувальники проводять пожежно-профілактичну роботу серед населення

У Рівненській області рятувальники проводять пожежно-профілактичну роботу серед населення

04.02.16 10:08 0 549
З початку 2016 року у Рівненській області виникло 110 пожеж, на яких було виявлено 8 загиблих громадян. Цьогорічна сумна статистика майже вдвічі перевищує кількість пожеж на Рівненщині за аналогічний період 2015 року. Майже всі пожежі в області сталися в житловому секторі.

Як показує аналіз, домінуючою причиною виникнення пожеж і надалі залишається людський фактор. Банальна людська необережність у поводженні з вогнем, нерідко в нетверезому стані, неправильне влаштування пічного опалення та порушення протипожежних вимог при користуванні електроприладами і обігрівальним устаткуванням, коштує людям не тільки значних матеріальних збитків та здоров’я, а інколи і найціннішого - життя.

Тому, зважаючи на ситуацію із стрімким збільшенням виникнення пожеж у Рівненській області, рятувальниками з метою запобігання виникненню пожеж, попередження загибелі і травмування людей на них в зимовий пожежонебезпечний період, посилюють проведення профілактично-роз’яснювальної роботи з мешканцями краю за місцем проживання.

Так, 3 лютого співробітники 5-ї державної пожежно-рятувальної частини та Дубенського міськрайонного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області разом з працівниками соціальних служб та сільської ради провели пожежно-профілактично роботу серед населення на території Княгиненської сільської ради Дубенського району.

Під час відпрацювання рятувальники розповіли людям про пожежі, які останнім часом виникали на території області та причини їх виникнення. Працівники ДСНС роз’яснювали господарям осель, як дотримуватися елементарних, проте вкрай важливих правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, під час користування газо- та електроприладами, звернули увагу громадян на окремі недоліки та пояснили, до якої біди вони можуть призвести.

Особливу увагу рятувальники звернули на помешкання, де проживають одинокі громадяни похилого віку, інваліди та багатодітні сім'ї.

Для кращого сприйняття необхідної інформації працівники ДСНС роздали громадянам відповідні листівки та експрес-інформації із правилами безпеки життєдіяльності.

Дубенський МРС ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Підприємці ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ