Рівненська служба зайнятості розширює кордони

Рівненська служба зайнятості розширює кордони

04.02.16 14:36 0 576
Днями на запрошення директора Рівненського обласного центру зайнятості Івана Ткачука прибула делегація з міста-побратима Рівного Пйотркува Трибунальського на чолі з головою громадської організації «Гілка оливи» Гражиною Мушвіц. Громадські організації в Польщі – це потужний місток між владою та суспільством, саме вони є своєрідним «ключем від інвестицій» у різних сферах економіки. До того ж, «Гілка оливи» давно співпрацює з Рівним і вже втілила ряд спільних проектів.

За круглим столом відбулася ділова розмова із фахівцями центру зайнятості та польськими гостями. «Ми могли б навчати людей тим спеціальностям, які необхідні на теренах Європи, зокрема в Польщі. Сподіваюся, що недовго чекати на ті часи, коли матимемо відкриті кордони і для того, щоб бути готовими до цього, ми влаштували таку зустріч», - розповів директор Рівненської обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

Головна мета приїзду польської делегації – взаємодопомога та обмін досвідом. Поляки прагнуть, перш за все, поділитися своїм досвідом та допомогти українцям реалізувати себе як в своїй державі, так і на території Польщі.

«Співпраця з Рівненським обласним центром зайнятості насправді дуже корисна для обох сторін. - каже Гражина Мушвіц. - Адже роботодавці зможуть підбирати безробітних тут, а ми зможемо допомогти їм у Польщі: з документами та офіційним працевлаштуванням. Ми не знаємо, скільки українців працюють у Польщі нелегально. А це неабияки ризики. Натомість, офіційна праця дасть можливість людям повірити в себе: окрім зарплати, вони матимуть соціальний пакет і привезуть в Україну досвід та знання.»

Польські гості ознайомилися з роботою Рівненського міського центру зайнятості, Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, його навчально-виробничим комплексом. І були вражені побаченим. «Ніде в Польщі такого високооснащеного центру підготовки я не бачила» - не стримувала позитивних емоцій секретар ради повіту староства Повітового Пауліна Дзядчук.

У складі делегації до Рівного прибули і члени товариства, які мають власний бізнес і готові забезпечувати жителів Рівного роботою - керівники польських фірм Яцек Павельчик та Славомір Антощук. «В нас на підприємстві вже працює 10 українців. Хочу наголосити, що працюють легально. - розповідає Я.Павельчик. - Я дуже задоволений такими робочими. Адже вони відповідальні, працелюбні і жодних проблем з ними не виникає. Приїхавши сюди, сподіваюся, налагодити контакти, щоб в майбутньому далі надавати роботу вашим співвітчизникам, адже так вони зможуть отримати хорошу роботу, заробіток і допомагати своїм родинам.»

Іван Ткачук та Гражина Мушвіц підписали угоду про співпрацю та висловили один одному найкращі побажання зі сподіваннями на довгу та плідну співпрацю. Як зазначив Іван Ткачук: «Можливість спілкування з іншими державами - це найкращий спосіб побудови демократичної країни і зміцнення її позицій у світі.»

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ