На Житомирщині учасники АТО отримають у власність понад 1500 гектарів землі

На Житомирщині учасники АТО отримають у власність понад 1500 гектарів землі

05.02.16 08:02 0 556
У Житомирській області з початку запровадження ініціативи про забезпечення землею учасники АТО отримали 1841 дозвіл на розроблення документації із землеустрою для відведення земельних ділянок. Військовослужбовцям відведуть 1560,9 га земель. Ділянки призначені переважно для садівництва (1049) та ведення особистого селянського господарства (792).

До територіальних органів Держгеокадастру у Житомирській області заяви про отримання землі наразі подали 2112 учасників АТО. Звернення від військових розглядаються першочергово та у максимально можливі стислі терміни.

На 485 учасників АТО вже оформили право власності на землі загальною площею 274,7гектара. Для ведення садівництва використають 340 ділянок. Ще на 145 ділянках військові планують займатись особистим селянським господарством.

У головному управлінні Держгеокадастру Житомирщини сформували резерв земель для потреб учасників АТО. До переліку ділянок включили 5577 га земельних масивів. Військовослужбовці, які вирішили одержати земельні ділянки на території будь-якого району, можуть ознайомитися із матеріалами про вільні землі на веб-сайті обласної землевпорядної служби.

Довідково

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ