В Житомирській області японські благодійники вручили рятувальникам сучасний біохімічний аналізатор крові

В Житомирській області японські благодійники вручили рятувальникам сучасний біохімічний аналізатор крові

05.02.16 13:44 0 538
03 лютого медико-санітарна частина Управління ДСНС України в Житомирській області отримала сучасне обладнання для обстеження крові. Члени делегації японської асоціації «Чорнобиль-Тюбу», яка з офіційним візитом нині перебуває на Житомирщині, передали рятувальникам біохімічний аналізатор крові вартістю 122 тисячі гривень.

- Цей аналізатор крові видає більше 10-ти біохімічних показників і дозволить отримувати результат щонайменше за 2 хвилини від початку аналізу, - розповідає начальник медико-санітарної частини Галина Плахота. - За багаторічної благодійної підтримки «Чорнобиль-Тюбу» ми можемо на високому рівні робити ще й кардіологічні, офтальмологічні та гастроентерологічні обстеження.

Тож від імені рятувальників та пожежних-ліквідаторів аварії на ЧАЕС Галина Плахота вручила японським друзям лист-подяку та на згадку – малий державний герб України.

Японська неприбуткова Асоціація «Чорнобиль-Тюбу» вже 25 років допомагає Житомирщині у подоланні наслідків аварії на ЧАЕС і, зокрема, опікується пожежними-ліквідаторами, працівниками ДСНС та їхніми сім’ями, які працюють та проживають у північних радіаційно-забруднених районах Житомирщини.

Як розповів присутнім голова благодійного фонду «Пожежні Чорнобиля» Борис Чумак, за цей час організація надала допомогу пожежним-чорнобильцям в лікуванні та оздоровленні, придбанні ліків, вітамінів та інвалідних візків, у технічному дооснащенні медико-санітарної частини та на інші потреби – загалом на суму близько 600 тисяч доларів.

До збирання пожертв долучається населення Японії. Цьогоріч найбільш активними були матусі, які вирішили спрямувати зібрані кошти на підтримку здоров’я ліквідаторів, яких з кожним роком стає дедалі менше. Так за 29 років після аварії на ЧАЕС передчасно пішло з життя вже 100 працівників пожежної охорони, які у квітні-травні 1986-го брали участь у ліквідації наслідків катастрофи.

Ознайомившись з роботою центру, члени японської делегації мали можливість переконатися, що їхня допомога є дієвою та втілюється у життя. Голова Асоціації «Чорнобиль-Тюбу» Томіо Хара запевнив присутніх, що і надалі допомагатиме рятувальникам – ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Японці планують відвідати нашу область і до 30-тих роковин аварії на ЧАЕС.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як на Тернопільщина ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ