Учасникам АТО у Чернівцях забезпечать право на безкоштовний проїзд в громадському транспорті

Учасникам АТО у Чернівцях забезпечать право на безкоштовний проїзд в громадському транспорті

05.02.16 11:34 0 588
З метою забезпечення прав учасникам бойових дій на безкоштовний проїзд в громадському транспорті міський голова Олексій Каспрук підтримав пропозицію громадських об'єднань учасників АТО, ветеранів Афганістану та запропонував перевізникам укласти Меморандум про партнерство.

Відповідно до Меморандуму безкоштовним проїздом на всіх міських тролейбусних і автобусних маршрутах користуватимуться учасники бойових дій, інваліди війни та члени родин загиблих учасників АТО.

Підставою для надання послуги з пільгового проїзду буде «Посвідчення учасника бойових дій», «Посвідчення члена сім'ї загиблого», «Посвідчення інваліда війни». Право на пільгу матимуть і ті учасники АТО, які не встигли отримати посвідчення учасника бойових дій, а користуються довідкою встановленого взірця або військовим квитком із відповідним записом про участь в АТО. Планується, що зазначеним правом безкоштовного проїзду зможуть користуватися майже 2600 пасажирів зазначених категорій.

Перевізники підтримали умови зазначеного Меморандуму та запропонували додатково в кожному транспортному засобі з 10.00 до 16.00 забезпечувати проїзд п'яти-шести громадянам інших пільгових категорій за умови підтримки цієї ініціативи громадою міста та проведення коригування тарифу на проїзд відповідно до шніх економічних реалій.

Надавати такі послуги громаді на добровільних засадах перевізники готові до запровадження дієвого механізму відшкодування витрат на безкоштовний проїзд пільгових категорій громадян за рахунок бюджетних коштів.

« Вирішити проблему забезпечення прав пільгових категорій громадян можна лише спільними зусиллями громади, перевізників і влади. Наразі напрацьовується механізм надання адресної допомоги на проїзд громадянам, які мають право на такі виплати. У Чернівцях понад 16 тисяч громадян, які потребують підтримки громади. Добре, що перевізники розуміють ситуацію і готові до спільних дій у цьому напрямку», – зазначив міський голова Олексій Каспрук.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что же такое прочные ...
Наступна новина: Что же такое хронический ...

КОМЕНТАРІ