Валерій Коровій: «Погребищенський медичний коледж один з кращих у державі по підготовці висококваліфікованих спеціалістів» (+фото)

Валерій Коровій: «Погребищенський медичний коледж один з кращих у державі по підготовці висококваліфікованих спеціалістів» (+фото)

05.02.16 17:32 0 592
Під час робочої поїздки до Погребищенського району голова ОДА Валерій Коровій відвідав центральну районну лікарню. Торік тут завершено поточний ремонт пологового та хірургічного відділень, на що з місцевого бюджету витрачено близько 540 тисяч гривень.

Очільник області оглянув відремонтовані приміщення та поспілкувався із пацієнтами й персоналом установи. Відтак, навідався до Погребищенського медичного коледжу, розташованого упритул до лікувального закладу.

Ознайомившись з роботою ВНЗ, його матеріально-технічною і навчальною базою, керівник Вінниччини позитивно оцінив те, як на місцевому рівні знайдено оптимальне рішення у поєднанні теорії та практики освітнього закладу. Більше того, відзначив, що Погребищенський медколедж залишається одним із кращих у державі по підготовці висококваліфікованих спеціалістів.

Коментуючи ж процеси, що відбуваються нині у галузі охорони здоров'я, голова облдержадміністрації зауважив, що питання фінансування вторинної ланки медичної допомоги залишається досі невирішеним.

«Бюджетна децентралізація вступила в протиріччя з тими напрацюваннями, які Вінниччина здобула під час медичної реформи. І на ми маємо проблеми, в першу чергу, з утриманням центральних районних лікарень. Обласна державна адміністрація внесла проект рішення, яке розглядатиметься на сесії обласної ради щодо передачі у власність територіальних громад районів місцевих ЦРЛ. Це принципове питання, адже, відверто кажучи, їх фінансування обласному бюджету не під силу», - відзначив Валерій Коровій.



































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Тернопілля: обережно – ...

КОМЕНТАРІ