На Вінничині в рамках реалізації проекту ЄС обговорюються можливі шляхи розширення напрямків підтримки внутрішньо-переміщених осіб (+фото)

На Вінничині в рамках реалізації проекту ЄС обговорюються можливі шляхи розширення напрямків підтримки внутрішньо-переміщених осіб (+фото)

05.02.16 12:58 0 532
В рамках проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» Департаментом регіонального економічного розвитку облдержадміністрації проводиться консультації з метою обговорення розширення напрямків підтримки внутрішньо-переміщених осіб в рамках реалізації проекту.

у консультаціях прийняли участь: представники ВОПО «Джерело надії» Алла Студілко та Христина Орлова, представники асоціації переселенців «Новий дім» Діана Безрукова та Сергій Орлов, представники ГО «Об'єднання переселенців «Спільна справа» Юрій Зиков та Сергій Бобирев, а також представник переселенців Вадим Мукомол, представник громадської ради при ДФС у Вінницькій області Юрій Захарчук, голова регіональної ради підприємців при Вінницькій облдержадміністрації Олександр Печалін, спеціаліст Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Квят, керівництво Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації та команда проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області».

В ході проведення консультацій в.о. директора Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Володимир Репей зазначив : «Фактична реалізація проекту почалась з жовтня минулого року. За цей час, ми побачили, що прописані у проекті напрямки підтримки не працюють.

Банківські кредити не видають через відсутність застави, а власних коштів для відкриття бізнесу переселенці не мають. З метою ефективного використання коштів та успішної реалізації проекту, розглядається можливість розширення напрямків підтримки в рамках реалізації проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області».

Було зазначено, що розроблено анкети для опитування переселенців, які включають питання щодо можливості або бажання внутрішньо-переміщених осіб започаткувати чи розширити власний бізнес у Вінницькій області; чи готовий підприємець взяти на роботу ВПО на дотаційні робочі місця; чи планує ВПО та за якою спеціальністю працювати на дотаційних місцях. Дане опитування допоможе визначити в яких напрямках варто працювати з метою розширення підтримки ВПО в рамках реалізації проекту ЄС.

До обговорення долучилися:

Голова правління ВОПО «Джерело надії» Алла Студілко, яка висловила готовність поділитися своїм досвідом з питання реалізації проектів.

Заступник директора Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Надія Насіковська зазначила про доцільність розглянути можливість розширення напрямків - компенсація роботодавцям за надання робочого місця внутрішньо-переміщеній особі та компенсація переселенцям та підприємцям, бажаючим відкрити власну справу, на закупівлю обладнання та матеріалів .

Голова ГО «Об'єднання переселенців «Спільна справа» Юрій Зиков запропонував надання компенсації підприємцям з числа переселенців у двох напрямках - на закупівлю обладнання та матеріалів, так зване «мікрофінансування» та компенсація підприємцям з числа переселенців в розмірі до 15000 євро, так як деякі із підприємств, які перереєстрували свій бізнес у Вінницькій області, реалізують серйозні проекти та потребують серйозних капіталовкладень.

В результаті проведених консультацій, учасники наради висловили згоду увійти до складу робочої групи з відпрацювання механізмів та розширення напрямків фінансової підтримки ВПО та бізнес-переселенців в рамках проекту ЄС.

Наступна зустріч робочої групи запланована 4 лютого 2016 року в Департаменті регіонального економічного розвитку облдержадміністрації.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: завершені пошуки ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ