Як на Тернопільщина борються з корупцією

Як на Тернопільщина борються з корупцією

05.02.16 13:37 0 605
Лікаря-нарколога та викладача вищого навчального закладу викрили під час отримання неправомірної вигоди.

На Тернопільщині викрито викладача вищого навчального закладу під час одержання 1 000 дол. США хабара

Прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно викладача одного з Тернопільських державних вищих навчальних закладів, який одночасно є депутатом Тернопільської міської ради за фактом вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).

«Встановлено, що доцент вузу одержав від жительки міста Тернополя 1 тис. дол. США неправомірної вигоди за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування її на посаду лікаря в одному з медичних закладів, — повідомляють у прес-службі прокуратури Тернопільської області. — 1 лютого 2016 року викладача викрито працівниками прокуратури Тернопільської області спільно зі співробітниками Головного управління Національної поліції України в області».

На даний час виконуються слідчі дії з метою повного, всебічного та об'єктивного дослідження всіх обставин кримінального провадження. Вирішується питання щодо повідомлення освітянину підозри у вчиненні зазначеного злочину, обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

На Тернопільщині співробітники управління захисту економіки викрили лікаря-нарколога в отриманні неправомірної вигоди

Факт хабарництва зі сторони медика задокументували 1 лютого, оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Тернопільській області спільно з працівниками прокуратури. Нарколог одного із районних медзакладів вимагав та отримав неправомірну вигоду за підготовку та видачу документів.

«В ході проведених оперативних заходів стало відомо, що медик за грошову винагороду пообіцяв чоловіку, який до нього звернувся, видати сертифікат про проходження наркологічного огляду, — повідомляють у Секторі комунікації

Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. — Працівники УЗЕ викрили медика під час отримання неправомірної вигоди. Речові докази вилучили».

Подію правоохоронці внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 368 частина 3 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ