На Тернопіллі фахівці перевіряють рівні електромагнітних полів,які створюються базовими станціями мобільного зв’язк

На Тернопіллі фахівці перевіряють рівні електромагнітних полів,які створюються базовими станціями мобільного зв’язк

05.02.16 10:09 0 541
З метою забезпечення належного санітарно-епідемічного благополуччя фахівцями Держсанепідслужби Тернопільської області продовжується робота щодо здійснення вибіркового моніторингу рівнів електромагнітних полів, які створюються базовими станціями мобільного стільникового зв'язку, в місцях розташування об'єктів РТО поблизу зон обмеження забудови і найбільшого скупчення людей, а також заміри рівнів електромагнітних полів під час оформлення санітарних паспортів на ці об'єкти.

Актуальність даних досліджень пов'язана з тим, що радіотехнічні об'єкти є джерелом електромагнітної енергії, яка може мати ймовірний негативний вплив на стан здоров'я населення.

Так, 29.01.2016 року фахівцями лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів були проведені заміри щільності потоку електромагнітної енергії від Лановецької радіорелейної станції у зв'язку із оформленням санітарного паспорту на вищезгаданий об'єкт.

У відповідності із проведеними замірами щільність потоку енергії у визначених контрольних точках не перевищувала гранично допустимий рівень та відповідала вимогам чинного санітарного законодавства.

Під час замірів, враховуючи соціальний аспект питання, серед зацікавлених громадян місцевої територіальної громади проводилась інформаційно-роз'яснювальна робота із зазначенням усіх медичних аспектів стосовно захисту населення від ймовірного негативного впливу електромагнітної енергії.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Вінничині залучення ...

КОМЕНТАРІ