В Івано-Франківській області вирішальною іноді може стати одна-єдина мить…

В Івано-Франківській області вирішальною іноді може стати одна-єдина мить…

05.02.16 17:11 0 606
Найбільший скарб кожної людини – її життя та здоров’я. На жаль, розуміння цього до багатьох приходить лише тоді, коли трапляється щось прикре. Захистити людське буття від пожеж, різноманітних надзвичайних ситуацій покликаний кожний свідомий громадянин, надто ж – фахівці цієї справи. Саме тому зараз на Івано-Франківщині з ініціативи Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області навчанням правил безпеки життєдіяльності охоплено найширші верстви населення.

Про різнобічний розвиток своїх студентів пильно дбають у Івано-Франківському базовому медичному коледжі. 4 лютого близько сімдесяти студентів цього навчального закладу завітали до виставки-музею пожежно-рятувальної служби області. Зібралася повнісінька зала майбутніх молодших медичних спеціалістів.

Профілактичні заходи рятувальників на Прикарпатті зазвичай дуже цікавлять представників мас-медіа, а тому і на цю зустріч прийшло чимало журналістів.

Перед юними слухачами, котрі уже незабаром отримають підтверджене дипломом право рятувати людські життя, виступила начальник сектору зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Управління ДСНС в області майор служби ци­ві­льного захисту Христина Пер­цо­вич. З її слів юнаки і дівчата дізналися про кількість пожеж та надзвичайних ситуацій в області, особливості поводження та правильне протистояння будь-якій небезпеці, особливо – про поводження із вибухонебезпечними предметами.

Гостям також показали фільм про діяльність пожежно-рятувальної служби Прикарпаття, нелегкі, сповнені труднощів та героїзму, будні вогнеборців. І молодь, і педагоги усвідомили: найчастіше пожежі стаються з вини самих громадян, котрі нехтують елементарними правилами поводження з вогнем у побуті.

Ще рік чи два – і кожному з цих молодих людей працювати у медичному закладі, виконуючи свою благородну та почесну місію. На жаль, жодна з лікарень чи поліклінік не застрахована від виникнення пожежі. Звичайно, порятунок життів тих пацієнтів, котрі через хворобу не можуть подбати про себе самі, лягає на плечі медичного персоналу. Саме тому студентам розповіли про основні принципи евакуації хворих із палаючих приміщень, користування первинними засобами пожежегасіння, внутрішніми пожежними кранами, дотримання протипожежного режиму у медичних закладах, окреслили алгоритм дій у разі спрацювання систем пожежної сигналізації та оповіщення про вогневі випадки.

Студенти також дізналися про становлення та розвиток професійної пожежно-рятувальної справи на Прикарпатті, цікаві і повчальні факти з життя пожежних. Крім того, вони оглянули унікальні експонати, усвідомили, наскільки важливим є дотримання правил безпеки життєдіяльності для запобігання надзвичайним ситуаціям.

Час, відведений для екскурсії, пролетів, як одна мить.

Побували майбутні медики і на території державної пожежно-рятувальної частини №1 м.Івано-Франківська. Тут вони оглянули потужний і багатофункціональний пожежний автомобіль, переданий нашим рятувальникам від міста Штарнберг через посередництво Товариства Червоного Хреста України, дізналися про його будову, технічні характеристики, оснащення і обладнання, котре є на озброєнні у цього транспортного засобу. Студенти також мали унікальну можливість приміряти повсякденний бойовий одяг пожежника, та поспілкуватися із рятувальниками, котрі безпосередньо брали участь у ліквідації багатьох пожеж.

Незабаром ці молоді, енергійні, сповнені натхнення та творчих сил, нових ідей і задумів юнаки та дівчата докладатимуть усіх зусиль, щоб повернути втрачене здоров’я своїм пацієнтам. Тепер вони озброєні ще й знаннями правил поводження за будь-якої надзвичайної ситуації. За найменшої необхідності, запевняють, застосують їх у повному обсязі, адже добре розуміють: життя людини безцінне, а вирішальною іноді може стати єдина мить…
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку розпочато два ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ