В Івано-Франківській області безпека людей похилого віку – в полі зору рятувальників та працівників міської організації Товариства Червоного Хреста

В Івано-Франківській області безпека людей похилого віку – в полі зору рятувальників та працівників міської організації Товариства Червоного Хреста

05.02.16 13:58 0 564
Щорічно саме в зимовий період зростає кількість пожеж в оселях соціа­ль­но незахищених верств на­се­ле­ння – са­мо­тніх людей похилого віку.

Тож за ініціативи У ДСНС в об­ла­­с­ті спі­ль­но з предс­тавниками Івано-Фра­нків­ської ор­га­нізації Товарис­т­ва Чер­во­но­го Хре­ста в обласному це­н­трі систематично проводяться про­­фі­лакти­чні заходи, під час яких від­ві­дуються помешкання літ­ніх лю­дей. Під час таких зустрічей з пе­нсіоне­ра­ми ря­ту­вальники ро­з’я­с­ню­ють господарям осель, як до­т­ри­­мувати­ся еле­ме­нтарних, але таких важливих правил безпеки життєдіяльності при ек­­сплуатації пі­ч­­ного опалення, під час користування газо- та елек­т­ро­приладами.

Адже причини загорань, в першу чергу, пов’язані з нехтуванням чи просто неуважністю лю­­дей, і тому в таких випадках допомога відповідних служб їм вкрай необ­хідна - не тільки, щоб стежити за са­­­­­­­­мопочуттям, а й нагадати правила по­­­жежної безпеки під час кори­с­ту­­ва­­­ння газо- та електроприладами. Та­кож багато людей по­­­хилого віку проживають у старих будинках з пі­­ч­ним опаленням, то­му необ­хі­­д­но нагадати людям про безпеку і під час користування пі­чками.

Черговий такий захід в обласному центрі відбувся 4 лютого. Рятувальників та праці­в­­ників товариства Червоного Хреста, як прави­ло, на порозі власних помешкань зу­с­­­трічають пенсіонери, які раді бачити у себе гостей. Адже під час таких ві­д­­відин вони можуть не тільки від­чу­ти тепло щирого спілкування, зга­да­ти колишнє життя, а й розповісти про власне здоров’я та поді­ли­тися своїми проблемами. Під час цієї за­ду­шевної розмови є чудова на­года на­гадати літнім господарям правила експлуатації пічного, газо- та електричного опалення, щоб не допусти­ти біди. Людям приєм­но, що про них не забувають, вони, у свою чергу, переконують, що пра­­вил поже­ж­ної безпеки дот­ри­­­муються неу­хи­льно, дякують ря­ту­вальникам за ві­зит, за турботу про їх безпеку і та­кож запевняють, що часто дивля­ть­ся телевізор і знають, що у випа­д­ку біди пот­рі­б­но обов’язково теле­фонувати на «101».

Зважаючи на похилий вік, патронажні медсестри мі­сь­кої орга­ні­зації Това­ри­ства Че­р­во­ного Хреста міряли людям тиск та радили, як берегти здо­ров’я. Щоб усе почу­те не забу­ло­ся, а за­вжди було під ру­­кою у ра­­зі пот­реби, рятувальни­ки вручають їм ли­стівки на протипожежну тематику. Загалом, цього дня було від­ві­дано ряд житлових будинків, праці­в­ники У ДСНС в об­ла­сті нада­ли літнім людям кваліфіко­вані пора­ди та рекомендації щодо дотримання пра­вил безпеки життє­ді­яльності в по­буті

Як за­з­­на­чила начальник сектору зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю У ДС НС в області майор служби ци­ві­льного захисту Христина Пер­цо­вич, такі профілактичні заходи спі­льно з представниками соціальних служб будуть проводитися і на­далі.(ВІДЕО)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінничина: у фінансовий ...

КОМЕНТАРІ