Посол Республіки Молдови в Україні: на території Вінницької області проживає близько 3-х тисяч молдован (+фото)

Посол Республіки Молдови в Україні: на території Вінницької області проживає близько 3-х тисяч молдован (+фото)

05.02.16 12:23 0 609
4 лютого, за участі керівництва області відбулась офіційна зустріч з послом Республіки Молдови Русланом Болбочаном, президентом громадської організації «Інформаційно-комунікаційний менеджмент інтелектуальної власності» Михайлом Куницьким та Ауреліаном Деніле Першим Секретарем Посольства Республіки Молдова в Україні.

Вітаючи представників дипломатичної місії, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив: «Крім того, що між Україною та Молдовою вже традиційно дружні відносини, є ще й багато спільних інтересів. Зокрема, впродовж останнього часу Україна реалізовує проект Еврорегіону «Дністер»,який має чималі позитивні результати реалізації на Вінниччині, що має досить великі перспективи у майбутньому для обох країн. Переконаний, що нам потрібно і надалі вдосконалювати співпрацю в сфері розвитку інфраструктури та культури держав та Вінниччини зокрема».

Учасники зустрічі обговорили актуальні питання дипломатичних відносин обох сторін. Обміркували налагодження співпраці прикордонної та митної сфери, де Ямпільський, Могилів-Подільський район і м. Могилів-Подільський межують з державою – сусідом. Адже українсько-молдовська лінія кордону має протяжність близько 200 км.

«Наші напрацювання на сьогоднішній день дають можливість говорити про відкриття нових можливостей в рамках співпраці з Європейським Союзом, адже Молдова є членом ЄС. Ми підійшли до формування інструментарію та реалізації Східного партнерства між країнами та розраховуємо, що наша країна отримає статус безвізового режиму» ,- наголосив керівник області.

За словами очільника регіону, робота буде спрямована на розширення співпраці в плані економічного та регіональному розвитку. На сьогоднішній день в Україні є велика кількість підприємств, які шукають нових ринків збуту товарів і Республіку Молдову ми розглядаємо як країну – партнера.

Зі свого боку Руслан Болбочан наголосив: «Ми зацікавленні в продовженні добросусідських відносин. Слід обміркувати налагодження питання бізнесу та регіонального розвитку між державами. Ми маємо спільні євроінтеграційні прагнення. Важливим аспектом має бути розвиток гуманітарної та транспортної галузі».









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ