На Вінничині залучення приватних інвестицій та створення робочих місць – найбільш нагальне питання сьогодення,- Валерій Коровій (+фото)

На Вінничині залучення приватних інвестицій та створення робочих місць – найбільш нагальне питання сьогодення,- Валерій Коровій (+фото)

05.02.16 10:19 0 582
На цьому голова обласної державної адміністрації наголосив під час зустрічі з господарським активом Погребищенського району, що відбулася у рамках робочої поїздки керівника Вінниччини.

Очільник регіону відзначив, що, попри усі труднощі минулого року, владна команда доклала максимальних зусиль задля стабілізації суспільно-політичної ситуації в області та можливості впевнено дивитися у завтрашній день. «Ми завершили дуже непростий рік і на фінансуємо наші місцеві програми, виконуємо свої зобов'язання перед підрядними організаціями. В нас є фінансування бюджетів, відсутня кредиторська заборгованість. Так, є окремі проблеми, але разом з тим – життя продовжується», - наголосив Валерій Коровій.

За словами голови ОДА, упродовж минулого року увага обласної влади була сконцентрована на кількох базових напрямах, робота за якими продовжується і . Це, в тому числі, й заходи з мобілізації, відновлення обліку військовозобов'язаних, розгортання комплексу питань у рамках територіальної оборони. Торкнувся керівник області і позицій, пов'язаних із реформування правоохоронної системи та органів прокуратури.

Очільник Вінниччини також підсумував річні результати запровадженої торік системи формування стимулів для розвитку територіальних громад шляхом введення місцевих податків. «По Погребищенському району до відповідного періоду минулого року доходи бюджету району – тобто і районний, міський, і сільські, селищні бюджети - зросли на 65 %. А на 1 січня 2016 року нерозподілені залишки коштів, якими ви можете скористуватися в цьому році, складають 18, 2 млн. гривень, - зазначив Валерій Коровій. – Упроваджені заходи дали нам можливість загалом у Вінницькій області до минулого року отримати 960 млн. гривень додаткових надходжень до місцевих бюджетів, як правило – базового рівня».

Не оминув увагою керівник області й питання розвитку аграрного бізнесу, підкресливши: нині це локомотив економічного зростання, а тому дуже важливо створити належні умови для роботи сільгосппідприємств. «На принципова позиція голови обласної державної адміністрації полягає в тому, що ми не маємо права втручатися в процес, займати будь-яку сторону конфліктів. Тому що це призводить до викривлення умов конкуренції, а від того страждають, насамперед, люди», - наголосив Валерій Коровій.

Голова облдержадміністрації також відзначив, що нині найбільш нагальним питанням є залучення до територій приватних інвестицій та створення нових робочих місць для людей. І над цим необхідно досить серйозно працювати.

Під час зустрічі з інформацією про основні показники соціально-економічного розвитку району виступив голова Погребищенської РДА Іван Вінник. За його словами, план на 2015 рік по власних і закріплених доходах виконали всі бюджети базового рівня, а також районний бюджет, причому понад план залучено 11,6 млн. гривень.

Актуальним питанням для району є залучення інвестицій у промислову галузь та об'єкти по переробці сільськогосподарської продукції. «В районі проведено інвентаризацію вільних промислових майданчиків, підготовлено та висвітлено інвестиційні проекти по них. Маємо надію щодо залучення інвестицій в «Погребищенське кар'єроуправління», яке перебуває у власності Укрзалізниці, відновлення роботи Гопчицького консервного заводу, будівництво додаткових потужностей по зберіганню зерна та об'єктів їх первинної переробки. Також нагальним залишається питання відновлення роботи «Маслосирзаводу» та перепрофілювання колишнього цукрового заводу», - відзначив Іван Вінник.

За словами голови РДА, район активно працює над питаннями соціального захисту населення, зокрема у напрямку призначення житлових субсидій, підтримки учасників АТО та їх сімей тощо. У закладах соціально-гуманітарної сфери продовжуються заходи з упровадження енергозберігаючих технологій, а коштом державного фонду регіонального розвитку у 2015 році проведено першу чергу реконструкції Погребищенської ЗОШ № 1.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі фахівці ...
Наступна новина: Івано-Франківська область: ...

КОМЕНТАРІ