Види керамічної плитки

Види керамічної плитки

06.02.16 13:55 0 1233

Сьогодні ми поговоримо про такий будівельний матеріал, як керамічна плитка і розповість нам про нього Семенов А. П. - редактор інтернет-магазину: ceramic-city.com.ua. Керамічні плитки відрізняються одна від одної: складом, способом виготовлення і лицьовим покриттям. Різні також сфери їх застосування. Керамічну плитку класифікують за такими ознаками:

  • Сировина, з якого вона виготовлена ​​(це може бути червона, біла або кольорова глина);
  • Структура (щільна або пориста);
  • Тип поверхні (глазурована чи неглазурована);
  • Одинарного чи подвійного випалу.

Плитка одинарного випалу

Спочатку готується суміш з відповідних сировинних компонентів. Спресована суміш покривається глазур'ю, а потім один раз обпалюється. Саме випал забезпечує хороше зчеплення глазурі зі сумішшю. Існує декілька типів плитки одинарного випалу.

Плитка малопориста

Малопориста плитка використовуються для обробки підлог зовні і всередині приміщень. Вона володіє хорошою механічною міцністю і морозостійкістю. Класифікується вона за розміром і продають її партіями.

Плитка сильнопориста

У процесі виробництва в неї додають спеціальні добавки, знижуючі вагу плитки. Таку плитку ви можете клеїти дуже густо (з тонким швом). Вона краще вбирає воду і менш стійка до механічних впливів, тому рекомендується використовувати таку плитку лише для оздоблення стін.

Порцелянова плитка

Внутрішня структура порцелянових плиток дуже компактна, тому її поверхню легко чистити від будь-яких забруднень. Крім того, вона дуже стійка до механічних впливів. Щоб отримати різноманітні естетичні параметрів та відтінки, при виробництві, в сировинну масу вносять барвники (окис різноманітних металів). Данну плитку найчастіше використовують для обробки інтенсивно експлуатованих підлог і вона потребує додаткової стійкості до впливу хімічних матеріалів та холоду. Для підвищення естетичних властивостей порцелянової плитки її можна відполірувати, але при цьому знижується їх стійкість.

Плитка, глазурована тиском

Глазуровані суміші за допомогою тиску виконуються одночасно з підготовкою самої суміші. Шар глазурі пресується разом з основною масою, а потім обпалюється. Ці вироби мають малу пористість і мають більш товстий шар глазурі, ніж інші види плитки, завдяки чому чудово підходять для внутрішнього облицювання підлог, підданих інтенсивному руху.

Плитка подвійного випалу

Метод подвійного випалу полягає в тому, що обпалені пластини покриваються глазур'ю, після чого знову обпікаються. Їх ціна вища, ніж у плиток одинарного випалу, так як вони мають більш рівну і блискучу поверхню, що і є їх головною перевагою. Справа в тому, що після першого випалу до поверхні плитки виходить газ, який міститься в глині і залишає на ній маленькі сліди: дірочки, тріщини. Якщо плитка обпалюється двічі, такі дефекти на поверхні не утворюються. Пластини подвійного випалу застосовуються для оздоблення стін і підлоги. Недоліком такої плитки є те, що її не можна виготовити з малою пористістю.

Плитка клінкерна

Плитка виробляється з різних сортів глини, з додаванням в них барвників на основі оксидів, флюсів і шамоту. Шамот - це глина, обпалена таким чином, що втрачається її еластичність, а також знижується вміст води до мінімального. Клінкерна плитка може бути глазурована або неглазурована, подвійного або одинарного випалу. Плитка малопориста, стійка до механічних впливів і хімічних речовин. Клеїться клінкерна плитка з широкими швами, так як при випалюванні її краї деформуються, що стає помітним при тонких швах між плитками.

Плитка котто

Плитки типу котто, як правило, неглазуровані, і застосовуються для облицювання внутрішніх підлог. Такі плитки дозволяють отримати рельєфну поверхню підлоги. Вона робиться з глини різних видів, яка спеціально не змішується і не сортується. Плитки типу котто використовуються з давніх часів. Але також, вони широко поширені і в сучасному будівництві.

Різновиди плитки за технологією виготовлення:

  • Гладка плитка - не декорована плитка з гладкою лицьовою поверхнею;
  • Гладка декорована плитка - плитка з гладкою поверхнею з нанесеним на неї малюнком.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У рамках проведення ...
Наступна новина: Лучанин потрапив за грати ...

КОМЕНТАРІ