Житомирщина: працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій області у 2015 році врятували 221 особу та матеріальних цінностей на суму понад 270 млн. грн.

Житомирщина: працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій області у 2015 році врятували 221 особу та матеріальних цінностей на суму понад 270 млн. грн.

06.02.16 12:19 0 620
04 лютого в Житомирській обласній державній адміністрації відбулася нарада за підсумками роботи у сфері цивільного захисту області у 2015 році. У засіданні під головуванням першого заступника керівника області Геннадія Дмитренка взяли участь очільник рятувальної служби Житомирщини Ігор Нікітчук, керівний склад органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, керівники структурних підрозділів Управління ДСНС області.

За словами начальника Управління ДСНС в області Ігоря Нікітчука для реагування на надзвичайні події та ліквідацію їх наслідків структурні підрозділи ДСНС області залучалися 4673 рази, що на 20% більше в порівнянні з 2014 роком. Внаслідок пожеж, аварій, пригод на воді та в інших надзвичайних подіях їх зусиллями врятовано життя 221 людині.

Найбільше ліквідовано пожеж - 3,5 тисячі, під час яких врятовано життя 48 жителям Житомирщини та матеріальних цінностей на суму понад 270 млн. грн. Основний приріст пожеж стався саме через займання в природних екосистемах (1046 пожежі), що перш за все пов'язано із сухою спекотною погодою, яка тривала декілька місяців поспіль.

Групою піротехнічних робіт виявлено та знищено 1215 одиниць різноманітних боєприпасів (2014 рік - 187). Окрім цього, піротехніки виконували державне завдання з розмінування та очищення від вибухонебезпечних предметів майданчиків, фортифікаційних споруд ІІ та ІІІ смуг оборони на територіях Донецької і Луганської областей.

Окрім того пожежно-рятувальні підрозділи Житомирщини також брали участь у ліквідації надзвичайних ситуацій у Київській області. Зокрема, у гасінні лісової пожежі в зоні відчуження та безумовного обов’язкового відселення, пожежі на нафтобазі в смт Глеваха Васильківського району Київської області та торф’яних пожеж. А також залучалися до ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з вибухами боєприпасів поблизу м. Сватове Луганської області.

У своїй доповіді Ігор Нікітчук закликав керівників органів влади та місцевого самоврядування забезпечити створення підрозділів місцевої пожежної охорони та проведення профілактичної роботи серед громадян, особливо в сільській місцевості. Саме тут найбільше виникає пожеж, а частка загиблих становить понад 70 % від їх загальної кількості.

Також на нараді було розглянуто питання стану проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту і готовності спеціалізованих служб енергетики цивільного захисту до виконання завдань за призначенням.

Перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко наголосив на необхідності вже зараз організувати роботу так, щоб упередити надзвичайні ситуації і події, які сталися в області в літній період минулого року. Зокрема, попрацювати над розчищенням шляхів під’їзду до ліній електромереж. Ініціювати створення матеріального резерву на випадок надзвичайних ситуацій у районних та міських бюджетах. Наголосив на повному проведенні інвентаризації захисних споруд цивільного захисту, а також сприянні роботі структурних підрозділів ДСНС області.

За результатами службової діяльності в 2015 році також були визначені кращі оперативно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС області. Зокрема, перехідні вимпели переможців отримали Коростенський міськрайонний відділ, 12-та державна пожежно-рятувальна частина м.Овруч та професійний пожежний підрозділ смт Лугини.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Змінилась сума єдиного ...
Наступна новина: Волинська область: за добу ...

КОМЕНТАРІ