Реалізація проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» (+фото)

Реалізація проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» (+фото)

06.02.16 17:07 0 583
Цій темі була присвячена прес-конференції, яка відбулась 4 лютого 2016 року у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності ОДА.

Участь у прес-конференції взяли: в.о.директора Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Володимир Репей та керівник проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» Валерій Нікітюк.

Під час прес-конференції Володимир Репей ознайомив присутніх із станом реалізації проекту та зазначив: «Грантова угода на реалізацію проекту була підписана 26 березня 2015 року, проте активно проект реалізується з жовтня 2015 року. Станом на сьогоднішній день усі заходи в рамках проекту проводяться вчасно та згідно плану, претензій зі сторони Європейського Союзу щодо реалізації проекту не має». Крім того, він зазначив, що враховуючи той факт, що економічна ситуацію в країні з часу написання проекту змінилася, відповідно виникла необхідність розширити напрямки підтримки в рамках проекту.

Окремо посадовець зупинився на звинуваченнях, що останнім часом розповсюджуються в ЗМІ та інтернет-виданнях стосовно того, що грантові кошти розікрали. Він зазначив: «Грантові кошти надійшли на валютний рахунок Департаменту, який відкрито у філії – Вінницьке обласне управління ПАТ «Державний ощадний банк України» 27.05.2015 року в сумі 245,3 тис. євро. Проект впроваджується відповідно до плану його реалізації. Всі закупівлі в рамках проекту здійснюються за правилами ЄС із дотриманням вимог Додатку IV Грантового контракту. Протягом 2015 року на реалізацію заходів проекту було витрачено 18919,5 євро. Станом на 01.01.2016 року залишок валютних коштів на рахунку становить 226380,5 євро.»

Керівник проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» Валерій Нікітюк уточнив чому виникли труднощі на початку реалізації проекту та чому виникла необхідність вносити в проект зміни, при цьому зазначив: «Фактична реалізація проекту почалась з жовтня минулого року. За цей час, ми побачили, що прописані у проекті напрямки підтримки не працюють. Банківські кредити не видають через відсутність застави, а власних коштів для відкриття бізнесу переселенці не мають. З метою ефективного використання коштів та успішної реалізації проекту, розглядається можливість розширення напрямків підтримки в рамках реалізації проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області».

Крім того, Валерій Нікітюк звернув увагу, що розроблено анкети для опитування переселенців, які включають питання щодо можливості або бажання внутрішньо-переміщених осіб започаткувати чи розширити власний бізнес у Вінницькій області; чи готовий підприємець взяти на роботу ВПО на дотаційні робочі місця; чи планує ВПО та за якою спеціальністю працювати на дотаційних місцях. Дане опитування допоможе визначити, в яких напрямках варто працювати з метою розширення підтримки ВПО в рамках реалізації проекту ЄС.

Наприкінці прес-конференції представники ЗМІ мали змогу задати питання, які їх цікавлять та отримати вичерпні відповіді від керівництва Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації та керівника проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області».

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Презентовано Програму ...
Наступна новина: Чернівці: У ...

КОМЕНТАРІ