На Вінничині продовжується обговорення можливих шляхів розширення напрямків підтримки внутрішньо-переміщених осіб в рамках реалізації проекту ЄС (+фото)

На Вінничині продовжується обговорення можливих шляхів розширення напрямків підтримки внутрішньо-переміщених осіб в рамках реалізації проекту ЄС (+фото)

06.02.16 12:55 0 807
4 лютого 2016 року в Департаменті регіонального економічного розвитку облдержадміністрації відбулась запланованазустріч робочої групи щодо обговорення та відпрацювання можливих шляхів розширення напрямків підтримки внутрішньо-переміщених осіб в рамках реалізації проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області». Участь у нараді взяли: представники ВОПО «Джерело надії» Алла Студілко та Христина Орлова, представники ГО «Об'єднання переселенців «Спільна справа» Юрій Зиков, керівництво Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації та команда проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області». Також у зустрічі взяли участь представники Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Олег Мартинюк та Таїса Глімбоцька.

Під час наради в.о. директора Департаментурегіонального економічного розвитку облдержадміністрації Володимир Репей зазначив, що шня зустріч є продовженням попередніх обговорень можливостей та шляхів розширення підтримки внутрішньо-переміщених осіб в рамках реалізації проекту ЄС. окрім громадських організацій, які безпосередньо працюють з переселенцями, на зустріч запрошені представники Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області, які нададуть роз'яснення з питань, пов'язаних з оподаткуванням суб'єктів підприємницької діяльності у випадку отримання ними компенсацій та допомоги в рамках проекту ЄС.

Керівник проекту Валерій Нікітюк звернув увагу присутніх, що Департаментом спільно із командою Проекту підготовлено проект листа до Представництва ЄС щодо можливостей розширення цільового напрямку використання грантових коштів. Відповідно, під час наради усі члени робочої групи детально аналізували можливі механізми розширення напрямків фінансової підтримки ВПО та бізнес-переселенців в рамках проекту ЄС.

В процесі обговорення голова правління ВОПО «Джерело надії» Алла Студілкота запропонувала внести зміни та в рамках проекту щодо передбачення можливості надання компенсації на розширення бізнесу для тих підприємців, які уже працюють.

Голова ГО «Об'єднання переселенців «Спільна справа» Юрій Зиков запропонувавнадання компенсації переселенцям, які працюють в сільськогосподарській сфері на проведення весняно-польових робіт з врахуванням сезонності сільськогосподарського виробництва.

Представниками Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області були надані фахові консультації учасникам зустрічі з приводу оподаткування суб'єктів підприємництва, у разі отримання ними допомоги в рамках проекту.

В результаті члени робочої групи вирішили продовжити консультації та долучитися до розробки механізму з розширення напрямків фінансової підтримки ВПО та бізнес-переселенців в рамках проекту ЄС.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ