З регіонального матеріального резерву Тернопільської ОДА рятувальники отримали нове технічне обладнання

З регіонального матеріального резерву Тернопільської ОДА рятувальники отримали нове технічне обладнання

06.02.16 14:49 0 595
Нове спеціальне технічне обладнання для оснащення підрозділів ДСНС області з регіонального матеріального резерву Тернопільської обласної державної адміністрації 4 лютого отримали тернопільські рятувальники.

Огляд пожежно-рятувальної техніки провели на території Тернопільської ОДА.

Зокрема, автомобіль хімічного рятування, який подарували польські колеги. Даний транспорт призначений для проведення першочергових аварійно-рятувальних робіт, заходів щодо пошуку постраждалих та надання їм першої медичної допомоги, зв'язку та оповіщення в ході ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Автомобіль пожежний першої медичної допомоги — для доставки до місця пожежі бойового розрахунку, пожежно-технічного озброєння, засобів пожежогасіння. Він використовується для гасіння пожеж водою та повітряно-механічною піною. Додатково обладнаний спеціальними пневматичним та гідравлічним інструментами.

Окрім цього, відтепер матеріально-технічна база ДСНС області поповнилася п'ятьма комплектами бензопил STIHL MS440; двома бензорізами STIHL TS800, двома електромолотками BOSCH GSH11Е 1500 Вт, чотирма комплектами сучасних мотопомп Koshin КТН-50Х (на базі двигуна Honda GX160), п'ятьма генераторами FOGO FH3001, FH9000T та FV13000E (на базі двигунів Honda та B&S).

«Щодня за сигналом «тривога» відбувається до від 26 до 29 виїздів, — зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. — У рік ця кількість становить майже 11 тисяч. Це серйозна робота великого колективу, який виконує найвищу місію — рятує людське життя».

Начальник Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей виразив щиру подяку очільнику області та відзначив, що дане оснащення справді потрібне пожежно-рятувальній службі краю і відтепер, допомагатиме рятувальникам ліквідовувати наслідки надзвичайних подій та ситуацій у разі їх виникнення.

У свою чергу голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук побажав рятувальникам якомога менше подібних виїздів у різного роду місця небезпеки.

Матеріальні цінності передано на баланс аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України в області. Після відповідного навчання особового складу щодо безпечної експлуатації технічне обладнання поставлять у бойовий розрахунок.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У прокуратурі Волині ...
Наступна новина: Рятувальники ...

КОМЕНТАРІ