Рівненська область: майбутні водії пожежних автомобілів проходять практичні навчання

Рівненська область: майбутні водії пожежних автомобілів проходять практичні навчання

06.02.16 14:09 0 649
04 лютого на території аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Рівненській області розпочалися практичні заняття зі слухачами навчального пункту АРЗ ГУ ДСНС, що здобувають професію машиніста насосних установок пожежно-рятувального транспортного засобу.

Перед практичною частиною навчання слухачі навчального пункту досконало вивчили керівні документи, будову, технічну характеристику, види технічного обслуговування пожежних автомобілів та обладнання, яке знаходиться на них.

В ході практичної частини занять педагогічні працівники навчального пункту особливу увагу приділили вивченню майбутніми рятувальниками спецагрегата пожежного автомобіля, а саме пожежного насоса, та практично відпрацювали методику забору води з пожежного гідранту і подачі її з пожежної автоцистерни на умовну пожежу.

В подальшому, під час проходження професійно-технічного навчання, слухачі здобудуть навички забору та подачі різними способами вогнегасних речовин з пожежного автомобіля на гасіння пожеж, після чого складуть іспити та будуть направлені для проходження служби в пожежно-рятувальні підрозділи.

«Під час гасіння пожеж дуже велику роль відіграє водій пожежного автомобіля, який повинен вчасно доставити особовий склад до місця надзвичайної події та вправно працювати зі спеціальними агрегатами. Тому під час проходження професійно-технічного навчання наші фахівці значну увагу приділяють саме практичному відпрацюванню дій водія пожежного автомобіля», - зазначив начальник навчального пункту аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Роман Пелех.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ