працівники Управління відвідали музей Волинської ікони.

працівники Управління відвідали музей Волинської ікони.

06.02.16 15:43 0 539
4 лютого співробітники апарату Управління ДСНС України в області в рамках гуманітарної підготовки відвідали музей Волинської ікони.

Екскурсовод музею розповіла про історію створення експозиції, провела цікаву екскурсію багатьма залами, в яких експонуються унікальні зразки сакрального мистецтва, а також відкрила секрети особливостей проведення реставрації культурної пам’ятки українського народу – унікальної Чудотворної Ікони Холмської Божої Матері. Ця Ікона по праву є однією з найшанованіших християнських святинь і розміщена в окремому залі музею.

Музей Волинської ікони – єдиний з музеїв України, який представляє регіональну школу особливого волинського іконопису. У збірці музею експонується понад сто ікон XVI—XIX століть, предмети церковної декоративної різьби, серед яких царські врата під назвою «Древо Єсея» та скульптури ангелів і святих, які розміщені у восьми залах тощо. Більшість древніх ікон була знайдена у звичайних сільських волинських церквах.

Екскурсія справила незабутні враження, адже чимало з молодих працівників Управління не бували у цьому музеї.

Захід відбувся за сприяння первинної профспілкової організації працівників апарату та структурних підрозділів управління ДСНС України у Волинській області.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі грип не ...
Наступна новина: У Чернівцях презентували ...

КОМЕНТАРІ