В Чернівецькій області відбулося урочисте відкриття місцевої пожежної команди у селі Байраки

В Чернівецькій області відбулося урочисте відкриття місцевої пожежної команди у селі Байраки

06.02.16 17:28 0 607
4 лютого в селі Байраки Герцаївського району відбулося урочисте відкриття місцевої пожежної команди. Дана подія стала можливою завдяки плідній співпраці Управління ДСНС України у Чернівецькій області з органами місцевого самоврядування. На святковому заході були присутні начальник Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк, голова Герцаївської районної ради Валентин Якобан, голова Герцаївської районної адміністрації Віорел Ястремський, сільський голова села Байраки Михайло Караушу, представники духовенства та громади. «Ми добре розуміємо, наскільки важливим є захист громадян від вогню та інших стихій. Подібна робота зі створення місцевих пожежних охорон в інших населених пунктах району триватиме і надалі», – зазначив Віорел Ястремський.

У свою чергу, як зазначив Валентин Якобан, коли постало питання про фінансування місцевої пожежної команди в селі Байраки за рахунок районного бюджету, депутати районної ради одноголосно підтримали дану пропозицію. Таким чином було виділено кошти на загальну суму близько 120 тис. гривень, що складає річний бюджет утримання даної місцевої пожежної команди. «Ми добре розуміємо важливість функціонування таких місцевих пожежних команд, завдяки яким покращується протипожежний захист наших громадян. Приємно, що в такий складний для нашої країни час нам вдалося організувати шнє свято», – повідомив Валентин Якобан.

Місцева пожежна команда буде охороняти від пожеж дев’ять населених пунктів Герцаївського району: Байраки, Петрашівка, Мала Буда, Підвальне, Куликівка, Буківка, Круп'янське, Над'ярне та Велика Буда. Постійну службу тут нестимуть четверо осіб, на озброєнні у яких є один пожежний автомобіль. Сергій Михайлюк побажав колективу згуртованості і успіхів у професійній діяльності, а також подарував працівникам місцевої пожежної команди пожежне обладнання для виконання завдань за призначенням. «Функціонування місцевих пожежних команд дозволяє покращити ефективність роботи пожежно-рятувальних підрозділів у боротьбі з вогнем та іншими стихіями в сільській місцевості. Із 886 пожеж, які сталися в Чернівецькій області минулого року, у ліквідації 302 з них брали участь працівники місцевих пожежних команд. Саме тому в Управлінні ДСНС важливе значення приділяється даному напрямку роботи», – сказав Сергій Михайлюк. Також під час заходу священики освятили особовий склад місцевої пожежної команди на подальшу службу та побажали якомога менше тривожних викликів.

Слід зазначити, що на даний час на території Чернівецької області функціонують 93 місцеві пожежні команди, що є одним з найкращих показників в Україні.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ