Навчання в школах Чернівців відновлюється з 8 лютого

Навчання в школах Чернівців відновлюється з 8 лютого

06.02.16 14:30 0 579
Навчальний процес в загальних та позашкільних навчальних закладах Чернівців відновлюється з 8 лютого. Таке рішення було прийнято на засіданні міської постійно діючої комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Чернівці з огляду на зменшення за останній тиждень захворюваності на ГРВІ і грип на 21,2%. Також буде відновлено навчальний процес в школах естетичного виховання, спортивних закладах, гуртках, творчих об'єднаннях тощо.

При цьому у закладах освіти посилено протиепідемічні, дезінфекційні заходи. Перед початком та після закінчення уроків, а також на великих перервах доручено проводити вологе прибирання та провітрювання в класних кімнатах, застосовувати кварцування. Також буде проводитись медичне спостереження за школярами та дошкільнятами. Діти із симптомами захворювання не допускатимуться до занять.

Окрім того, в Чернівцях рекомендовано посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, у першу чергу маскового режиму, в громадському транспорті, закладах торгівлі та побутового обслуговування. Зокрема, мобільні групи контролюватимуть дотримання маскового режиму та виконання дезінфекційних заходів (вологе прибирання і протирання поручнів на кінцевих зупинках) у громадському транспорті.

Буде продовжено щоденний моніторинг захворюваності на гострі респіраторні вірусні захворювання, посилено протиепідемічний, санітарно-гігієнічний, дезінфекційний режиму та режим провітрювання і знезараження повітря в приміщеннях всіх лікувальних закладах міста.

Станом на 5 лютого 970 осіб, діяльність яких пов'язана з підвищеним ризиком інфікування, отримали профілактичне щеплення від грипу. Для потреб лікувальних закладів міста закуплено п'ять кисневих концентраторів та дев'ять пульсоксиметрів, виділено кошти на придбання двох апаратів штучної вентиляції легенів для міських лікарень №1 та №3.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Додаткові канікули для ...
Наступна новина: На Вінничині прокуратура ...

КОМЕНТАРІ