У Чернівцях презентували книгу про кадастрові карти Буковини ХІХ століття

У Чернівцях презентували книгу про кадастрові карти Буковини ХІХ століття

06.02.16 15:52 0 589
3 лютого у Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського відбулася презентація книги, присвяченої кадастровим картам Буковини, створеним протягом 1817 – 1865 років. Про видання розповів доктор наук, старший науковий співробітник Австрійської академії наук Курт Шарр.

Книга «Der Franziszeische Kataster im Kronland Bukowina Czernowitzer Kreis (1817–1865). Statistik und Katastralmappen» («Францисканський кадастр коронного краю Буковина, Чернівецький округ (1817–1865). Статистика і кадастрові карти») створена авторським колективом. Це доктор наук, дійсний член Австрійської академії наук Гельмут Румплер, доктор наук, старший науковий співробітник Австрійської академії наук Курт Шарр, старший науковий співробітник Молдавської академії наук Константін Унгуряну.

Книга вийшла завдяки підтримці Австрійського наукового фонду, умовою якого є обов'язкове оформлення фінансованих ними видань в електронному форматі – для загального доступу зацікавлених користувачів. Це державна програма, орієнтована на популяризацію науки. Розповідаючи власне про презентоване видання, Курт Шарр (керівник проекту та відповідальний виконавець) охопив не лише сам процес роботи над дослідженням, а й прочитав коротку і вичерпну лекцію з історії кадастрування земель у Габсбурзькій імперії.

Кадастрування земель – проект, який був зорієнтований не лише на Буковину, а й на всю територію, що перебувала під владою австрійських Габсбургів. Його метою було оподаткування земель, соціально-історичний аналіз та модернізація суспільства.

Детальніше про захід можна прочитати на сайті бібліотеки за посиланням: http://dobrabiblioteka.cv.ua/ua/news?id=646099

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: працівники Управління ...
Наступна новина: Житомирщина готується до ...

КОМЕНТАРІ