Презентовано Програму вивчення та популяризації англійської мови в навчальних закладах Чернівців на 2016-2020 роки

Презентовано Програму вивчення та популяризації англійської мови в навчальних закладах Чернівців на 2016-2020 роки

06.02.16 16:58 0 610
У сесійній залі міської ради розпочав роботу форум «ЧернівціGoGlobal», у якому беруть участь директори та завідуючі навчальних закладів міста, вчителі та керівники гуртків англійської мови, батьки та учні. На форумі презентовано «Програму вивчення та популяризації англійської мови в навчальних закладах м. Чернівців на 2016-2020 роки».

На реалізацію Програми виділяється понад 3 мільйони гривень, які буде спрямовано на преміювання учнів і вчителів, проведення культурно-масових заходів, поповнення бібліотечного фонду, матеріально-технічне забезпечення навчальних кабінетів тощо.

« ми робимо великий крок уперед, щоби зробити наше місто англомовним, – каже міський голова Олексій Каспрук. – Нам потрібно, щоби чернівчани в умовах глобалізації вільно володіли англійською, адже зараз дуже важливим є обмін інформацією, можливість отримання нових знань. Людина, яка вільно володіє англійською мовою, має високу цінність на ринку праці, є відкритою для світу. І тоді Чернівці стануть дуже конкурентоздатними порівняно з іншими містами. В Україні стартує рік англійської мови, оголошений Президентом України, і ми хочемо, щоби Чернівці були активними. Ми маємо докласти максимум зусиль, щоби зробити в рази більше, ніж передбачає ця програма. Коли діти почнуть вивчати мову ще в дитячому садочку, то за п'ять-десять років наше місто буде поза конкуренцією у плані привабливості для інвесторів з усього світу.»

Одним із завдань форуму є ознайомлення учасників із заходами, запланованими для реалізації програми та проведення у 2016 році Року англійської мови у Чернівцях. Автором програми є заступник начальника, начальник відділу загальної середньої освіти управління освіти Олена Кузьміна.

Робота форуму продовжилася в секціях «Партнерство між школами. Участь у міжнародних програмах», «Підвищення фахової майстерності вчителя. Міжнародні іспити», «Особливості навчання дітей раннього дошкільного віку», «Від професійного вчителя до міжнародного досвіду шляхом Кембріджського іспиту». На них представлено низку заходів, спрямованих на реалізацію програми та проведення Року англійської мови у Чернівцях.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Реалізація проекту ЄС ...

КОМЕНТАРІ