На Тернопіллі грип не впливає на виникнення реакцій після вакцинації проти поліомієліту

На Тернопіллі грип не впливає на виникнення реакцій після вакцинації проти поліомієліту

06.02.16 15:32 0 572
З нагоди початку третього раунду додаткової імунізації проти поліомієліту 25 січня в Донецькій області (м. Святогірськ) відбувся тренінг для представників мас-медіа «Поліомієліт: захист дітей і роль ЗМІ».

Захід пройшов за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров`я (ВООЗ), радіо Свобода, за підтримки МОЗ України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та «Ротарі Клуб Україна».

Спікери тренінгу – заступник Міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець, України, координатор ВООЗ з реагування на спалах поліомієліту Денніс Кінг та представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Драгослав Попович вкотре наголосили, що через недостатнє охоплення вакцинацією в останні роки спалах поліомієліту у 2015 році був підтверджений в Україні. Єдиним способом зупинення циркуляції небезпечного вірусу та створення колективного імунітету в країні є проведення трираундової додаткової вакцинації проти поліомієліту дітей найвразливішої категорії – з двох місяців до 10 років.

«Третій раунд, що розпочався 25 січня 2016 р. в усій країні, буде проходити з урахуванням епідемічної ситуації щодо захворювання на грип та ГРВІ, у зв'язку з чим вакцинацію буде продовжено, враховуючи обмежувальні заходи в усіх областях, - зазначив заступник Міністра охорони здоров`я Ігор Перегінець. – Зрозуміло, що в Донецькій області, де епідпоріг захворювання на грип перевищено, вакцинація проти поліомієліту буде проходити поступово. Зауважу, що грип та ГРВІ не збільшують ризик виникнення реакцій на вакцинацію та формування імунітету після вакцинації. Так само й вакцинація не збільшує ризиків виникнення ускладнень грипу та ГРВІ, тяжкого їх перебігу. В багатьох країнах світу протипоказанням до вакцинації при грипі, ГРВІ є тяжкий перебіг захворювання або підвищення температури тіла вище 38,5oС», - додав Перегінець.

За появи будь-яких симптомів недуги в післявакцинальний період фахівці радять звертатися за консультацією лікаря. Це необхідно для своєчасної діагностики грипу та можливої своєчасної госпіталізації, інтенсивної терапії.

Заступник Міністра охорони здоров`я Ігор Перегінець в рамках візиту також відвідав амбулаторію в м. Святогірськ, Обласний шпиталь для ветеранів війни та амбулаторію №5 м. Слов'янськ. В амбулаторіях медики та інфраструктура повністю готові до проведення вакцинальної кампанії проти поліомієліту. В перший день третього раунду батьки Слов`янська активно приводили дітей для отримання ними захисних крапель вакцини ОПВ.

Слід зазначити, що у всіх регіонах є в наявності достатня кількість вакцини, закупленої за допомогою Європейської комісії, для проведення третього раунду додаткової імунізації проти поліомієліту.

Прес-служба МОЗ України

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: працівники Управління ...

КОМЕНТАРІ