Фахівці провели моніторинг повітряно - температурного режиму у Тернопільській області

Фахівці провели моніторинг повітряно - температурного режиму у Тернопільській області

06.02.16 08:05 0 591
У зв'язку із ускладненням епідситуації із захворюваності на грип та ГРВІ в області та, зокрема, в м. Тернополі, на виконання Постанови головного державного санітарного лікаря Тернопільської області № 1 від 15.01.16р. «Про ускладнення епідемічної ситуації в області із захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та організацію протиепідемічних заходів», протоколу №14 від 19.11.2015р. та протоколу №3 від 20.01.2016р. засідань регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації запроваджено проведення щоденного моніторингу дотримання температурного режиму та відносної вологості у загальноосвітніх закладах, ДНЗ, дитячих стаціонарах, пологових стаціонарах, хірургічних стаціонарах, закритих закладах з круглодобовим перебуванням осіб, а також в місцях масового перебування людей (кінотеатри, спортивні школи, будинки культури, інше).

На всіх адміністративних територіях визначені відповідальні особи за проведення лабораторного контролю температури повітря, відносної вологості, швидкості руху повітря та розрахунку кратності повітрообміну.

Станом на 04.02.2016р. проведено лабораторно – інструментальні заміри на 549 об'єктах, з них - 170 в навчально – виховних закладах. Невідповідності вимогам санітарного законодавства результатів вказаних замірів виявлені на 89 об'єктах (16,2%).

При виявленні відхилень в дотриманні повітряно - температурного режиму негайно інформуються керівники, власники об'єктів та органи місцевого самоврядування.

Найбільше невідповідностей виявлялось на об'єктах Теребовлянського району (на 24 із 31 об'єктів – 77,4%), Борщівського району (на 18 із 24 об'єктів – 75%), м. Тернополя (на 33 із 59 об'єктів – 55,9%), Ланівецького району (на 6 із 18 об'єктів – 33,3%), Тернопільського району (на 5 із 16 об'єктів – 31,2%).

Дану роботу буде продовжено до закінчення епідсезону захворюванності на грип та ГРВІ.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в області з ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ