Якою має бути

Якою має бути "правильна" перетяжка дивана?

07.02.16 09:05 0 3221

Всі, напевно, чули, що перетяжка - це коли меблі обтягують новою тканиною. Причому, багато хто собі це так і представляє: меблі обтягається зверху новою тканиною, щоб закрити всі огріхи, дірки, плями і т. д. Насправді ж, правильна перетяжка це скоріше реставрація меблів з використанням тих же технологій, що й на виробництві.

Перетяжка меблів (обтягування, перетягування, обшивка) - це процес повного відновлення (і навіть поліпшення) зовнішнього вигляду і якості м'яких меблів. Для цього міняють оббивну меблеву тканину, м'які елементи (поролон, пружинні блоки та інші), ремонтують каркас, замінють механізми трансформації.

"Найстаріший диван, що зустрівся мені за роки роботи на перетяжці меблів в Одесі був датований 1948 роком", - розповідає Новосьолов А. Н. - майстер компанії: http://km9.in.ua/. Це доводить, що каркаси м'яких меблів за терміном служби значно перевершують наповнення і оббивку - а значить можна, і навіть потрібно, ремонтувати свої меблі. Рекомендовано робити це кожні 4 - 8 років.

Перетяжка це не виробництво меблів. На фабриці роками роблять кілька моделей дивана зі схожими технологіями. Оскільки м'які меблі дуже і дуже різноманітні, при ремонті кожен раз доводиться стикатися з новою моделлю, новою фабрикою, новими технологіями - і все це треба знати і вміти!

На жаль, у багатьох "майстрів" зневажливе ставлення до ремонту меблів. Часто від колег доводиться таке чути думку: "Це дуже просто. Займуся перетяжкой, наберуся досвіду, а потім вже і сам почну виробляти дивани." Хочеться вберегти людей від таких горе-перетяжчиків. Насправді, для якісної переобтяжки меблів майстрам необхідно мати колосальний досвід. Ви здивуєтеся, але найскладнішими для поновлення є прості на вигляд прямокутні дивани, особливо імпортного і радянського виробництва. Ні, звичайно, хитромудрі меблі з безліччю складних елементів, кантів і т. п. - це далеко не просто, але з ними все зрозуміло - це просто об'ємна і копітка, складна робота. А ось дивани з простими і лаконічними лініями можуть приховувати в собі багато секретів, незважаючи на уявну простоту. І тут вже потрібні уважність, досвід та інтуїція, щоб в точності повторити фабричні технології оббивки, крою та шиття, щоб на виході диван виглядав як новий.

Як же відбувається справжня професійна перетяжка?

З ваших меблів знімається старий тканинний чохол, за його зразком шиється точно така ж (або виправлена) нова обшивка і меблі "одягаються" в неї. У разі необхідності відновлюються форми м'яких елементів, змінюються підстилочні матеріали, ремонтується каркас. При цьому повторюється весь технологічний процес обтягування меблів точно так само, як це робилося на виробництві. Після такого ремонту ваш диван виглядає як новий.

Неправильна перетяжка

Іноді процес значно спрощують - стара оббивка не знімається. Нові чохли шиються "за місцем" і надягають поверх старої тканини. При цьому немає можливості для правильного відновлення внутрішнього наповнення. Така технологія порушує всі принципи грамотного обтягування меблів. Зшиті нові чохли мають значні похибки і лягають неакуратно. Згодом стара тканину під новою оббивкою почне збиратися в складки створюючи горби на поверхні. Як результат, меблі виглядатимуть жахливо. Якщо при перетягуванні ви сподівалися позбутися забрудненої оббивки, то в цьому випадку весь накопичений роками бруд повертається вам назад в замаскованому вигляді.

Можна виділити п'ять основних причин для перетяжки і ремонту меблів:

  • Знос оббивки і (або) м'якого наповнювача. Поява потертостей і вицвітання тканини або сидіння що провалилося - це найчастіші причини для перетяжки;
  • Моральне старіння. Меблі потребують заміни оббивної тканини не тільки через зношування, а й з естетичних причин: змінюється мода, змінюються наші уявлення про красу, змінюється інтер'єр в якому стоять ваші меблі - так чому ж меблі повинні виглядати по-старому;
  • Виробничий брак або помилки в технології і розробці меблів. Часто такі дефекти виходять назовні після закінчення гарантійного терміну. Не потрібно чекати коли це призведе до серйозних наслідків;
  • Потрібно змінити габарити ваших меблів. Наприклад: диван після переїзду не вміщається в призначеному для нього місці. Іноді таке трапляється навіть відразу після покупки. Як правило, в таких випадках виробник відмовляється переробляти меблі навіть за додаткову плату;
  • Забруднення. Накопичення в меблях пилу, мікроорганізмів, алергенів і токсичних речовин від матеріалів, що розкладаються, зокрема поролону.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ