Які факти приховує забудовник?

Які факти приховує забудовник?

07.02.16 09:10 0 1463

Володіння інформацією - найкраща гарантія захисту для пайовика. Купівля квартири в новобудові - завжди ризик. Нерідко зриваються терміни будівництва, іноді будівництво встає намертво, а можна і зовсім нарватися на шахраїв. Також більше інформації ви зможете прочитати тут: http://primefamily.com.ua/belgraviya/.

Звірити фірми

Перетворення будівництва в довгобуд - страшний сон покупця житла в новобудові. Зупинка будівництва може статися як через зовнішні причини, так і зі злого наміру забудовника. Щоб убезпечити себе при придбанні квартири в новобудові, необхідно перш за все перевірити компанію, яка продає житло.
Часом солідна компанія, в якій вас приймають, не має ніякого юридичного відношення до фірми, яка веде реалізацію об'єкта.  Необхідно обов'язково перевірити статутні документи компанії-забудовника.

Далі ознайомитися з дозволом на будівництво та проведення будівельно-монтажних робіт, договором про надання ділянки, інвестиційними відносинами, а також з довіреністю людини, з якою ви ведете переговори. Може виявитися і так, що виступає від імені відомої компанії людина, яка не має ніякого відношення до неї.
Продавець не завжди повинен бути тієї самої компанією, яка веде будівництво, - в тому, що ці компанії не завжди збігаються, немає ніякого порушення закону. Але варто мати на увазі, що саме формальний забудовник, який вказаний в документах, буде відповідати перед пайовиками.

Документи на перевірку

При знайомстві з юридичними документами варто перевірити права забудовника на земельну ділянку. Це можна зробити за допомогою публічної кадастрової карти - всеросійського довідково-інформаційного ресурсу об'єктів нерухомості, який дозволяє отримати первинну інформацію про земельну ділянку. Ще до отримання виписки з ЕГРП і кадастрового паспорта за допомогою публічної кадастрової карти можна перевірити площу, форму власності, межі, план і категорію земельної ділянки, а також план кадастрового кварталу. Правда, даних безпосередньо про об'єкт будівництва в публічній кадастровій карті поки немає.

Після перевірки земельної ділянки варто зайнятися перевіркою будівельної документації. Необхідно максимально вивчити правовстановлюючі документи за адресою, зокрема, проектну декларацію, дозвіл на будівництво, постанову місцевих органів влади (якщо такі постанови є), земельні правовідносини (договори оренди, свідоцтва про власність та ін.), інвестиційні взаємовідносини (якщо такі є - інвестиційний контракт, інвестиційні договори, договори пайової участі в будівництві та ін.).  До слова, проектну декларацію забудовник зобов'язаний розмістити в засобах масової інформації і дати покупцеві посилання на джерело.

Крім того, забудовник зобов'язаний на вимогу надати бухгалтерську звітність - її також варто вивчити, щоб зрозуміти, яке фінансове становище компанії. Крім того, можна взяти в органах, що займаються реєстрацією прав на нерухоме майно, виписку з ЕГРП по земельній ділянці (там відображаються всі обтяження по ділянці, в тому числі за договорами пайової участі), а в податкових органах - виписку ЕГРЮЛ по юридичній особі (коли юрособу створено, хто генеральний директор та ін.). Але найголовніше - уважно вивчіть, що у вас написано в договорі пайової участі (договорі участі в ЖБК). Ознайомлення з тими документами, які згадані, є неодмінною умовою його укладення.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Як вибрати фільм під ...

КОМЕНТАРІ