Нова віха у роботі Луцького підприємства електротранспорту

Нова віха у роботі Луцького підприємства електротранспорту

07.02.16 14:58 0 658
На Луцькому підприємстві електротранспорту відбулося засідання примирної комісії з вирішення колективного трудового спору, яка складається з представників адміністрації підприємства, представників страйкового комітету. У її роботі взяв участь заступник міського голови Сергій Григоренко.

Він розповів, що у грудні Національною службою посередництва та примирення було зареєстровані певні вимоги працівників до міської ради щодо вжиття заходів з покращення роботи цього підприємства. Протягом двох місяців відбувався непростий діалог, підприємство було під загрозою страйку, але вдалося досягти порозуміння. Міський голова Микола Романюк, міська рада з розумінням віднеслися до проблем працівників підприємства, адже там працює 450 осіб. Це стратегічне підриємство для міста, крім того, воно виконує важливу соціальну функцію - перевозить пільгові категорії населення.

Тож було досягнуто порозуміння, сторони підписали мирову угоду і домовилися про те, що заборгованість із заробітної плати перед службою перевезень буде погашена до 1 березня поточного року. З цього ж числа також буде підвищено рівень тарифних ставок водіїв тролейбусів, що спонукатиме до росту зарплати на підприємстві загалом до 18, 90 грн за год. роботи, замість 12,90. Це передбачено у галузевій угоді.

Крім того, водії зверталися з вимогою підвищити рівень їхньої кваліфікації. Тож є домовленість з Луцьким автозаводом з травня місяця проводити навчання. Ще одна з вимог колективу: своєчасна виплата заробітної плати. Міська рада взяла на себе зобов'язання докласти максимум зусиль, щоб це відбувалося постійно. Проте у протоколі зазначено, що у повному обсязі це можна буде зробити тоді, коли держава врегулює питання відшкодування за пільгові перевезення.

Представники страйкового комітету Андрій Черчик, Андрій Кобиш та Олександр Мельничук подякували за роботу міському голові Миколі Романюку, міській раді, виконавчому комітету міської ради за те, що вперше за багато років з'явилася надія на стабільну роботу підприємства і своєчасну виплату зарплати. “Сподіваємося, що це стане новою віхою у діяльності Луцького підприємства електротранспорту”, - сказав Сергій Григоренко. Крім того, міська рада вживає комплекс інших заходів для виходу підприємства із кризи. Це підвищення тарифу до 2 грн, поступова заміна маршрутних автобусів на тролейбуси. Зокрема, влітку цього року планується заміна автобусів на тролейбуси за маршрутами 17 та 17а. Це також звернення до Європейського банку реконструкції і розвитку про отримання кредиту на придбання 30-ти нових тролейбусів і оновлення контактної мережі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині відкрито ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ