Депутати прийняли звернення до сільських,селищних рад щодо відшкодування коштів за утримання дітей в ДНЗ Луцька

Депутати прийняли звернення до сільських,селищних рад щодо відшкодування коштів за утримання дітей в ДНЗ Луцька

07.02.16 17:02 0 549
Депутати на сесії міської ради прийняли звернення до сільських, селищних рад, діти жителів яких відвідують дошкільні навчальні заклади міста Луцька, щодо відшкодування коштів за їх утримання у дошкільних навчальних закладах комунальної форми власності територіальної громади міста Луцька

Станом на 04.01.2016 року у дошкільних навчальних закладах міста Луцька виховується 10727 дітей, з них 9926 дітей проживає в Луцьку, 801 дитина у навколишніх селах. Одним із першочергових завдань міської влади є вирішення проблеми забезпечення дітей дошкільною освітою та створення достатньої кількості місць у дошкільних навчальних закладах комунальної форми власності. У зв'язку із запровадженням децентралізації влади органів місцевого самоврядування, недостатністю місць у ДНЗ міста, керуючись ч. 5 ст. 35 Закону України «Про дошкільну освіту», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про державний бюджет на 2016 рік», органи місцевого самоврядування здійснюють оплату за утримання дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах у визначеному розмірі, затвердженому на сесії міської ради.

У зв'язку з цим виникла необхідність звернутися до сільських, селищних рад, діти жителів яких відвідують дошкільні навчальні заклади міста Луцька, відшкодувати кошти за їх утримання у дошкільних навчальних закладах комунальної форми власності Луцької міської ради.

Оскільки фінансування та утримання дошкільних навчальних закладів міста здійснюється за рахунок коштів міського бюджету, у зв'язку із недостатністю коштів та місць у ДНЗ для задоволення потреб жителів громади міста Луцька, депутати закликають сільські/селищні ради взяти участь у співфінансуванні та сподіваються на розуміння і підтримку.

Депутати також прийняли ще ряд інших звернень, розглянули понад 100 земельних питань. На цьому третя сесія міської ради завершила свою роботу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Користь річкових раків

КОМЕНТАРІ