У ДНЗ Луцька першочергово зараховуватимуть дітей-лучан

У ДНЗ Луцька першочергово зараховуватимуть дітей-лучан

07.02.16 12:52 0 521
Таке рішення прийняли на сесії Луцької міської ради.

Як пояснив начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк, станом на 04.01.2016 року дошкільні навчальні заклади міста Луцька відвідує 801 дитина, які проживають за межами міста. Одним із першочергових завдань міської влади є вирішення проблеми забезпечення дітей дошкільною освітою та створення достатньої кількості місць у дошкільних навчальних закладах комунальної форми власності. У зв'язку із децентралізацією влади, органи місцевого самоврядування здійснюють оплату за утримання дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах. На на утримання однієї дитини з бюджету міста витрачається 10479 грн, тобто понад 8 млн грн на рік на утримання дітей з навколишніх сіл.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що ці дітки й надалі відвідуватимуть дитячі садочки. Проте, на у електронній черзі до ДНЗ міста перебуває майже 1200 дітей. Тож надалі при прийнятті до садочків перевагу надаватимуть діткам з Луцька.

Депутати запропонували до проекту рішення додати пункт, який передбачає, що при наявності вільних місць перевага надаватиметься дітям з тих населених пунктів, які фінансуватимуть утримання цих дітей у ДНЗ. Якщо ж між ДНЗ та населеними пунктами існують укладені угоди, то вони працюватимуть відповідно до завершення дії цих угод.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ