Підрозділи ДСНС Житомирщини навчалися ефективно взаємодіяти при проведенні авіаційного пошуку та рятування

Підрозділи ДСНС Житомирщини навчалися ефективно взаємодіяти при проведенні авіаційного пошуку та рятування

07.02.16 10:33 0 593
04 лютого в Управлінні ДСНС України у Житомирській області фахівці Центрального авіаційно-диспетчерського центру пошуку та рятування ДСНС України провели інструктивно-методичне заняття зі структурними підрозділами Управління щодо порядку взаємодії при проведенні робіт з авіаційного пошуку та рятування, а також у повсякденній діяльності за призначенням.

У занятті взяли участь начальники районних відділів та секторів, особовий склад відділу реагування на надзвичайні ситуації, оперативно-координаційного центру, а також центру оперативного зв’язку, телекомунікаційних систем та інформаційних технологій Управління ДСНС України у Житомирській області.

Присутні наголосили на необхідності удосконалення процесу взаємоінформування та реагування у разі виникнення у Житомирській області надзвичайної ситуації, пов’язаної з авіаційною подією та інших надзвичайних ситуацій, до ліквідації яких залучається авіація ДСНС України. Мова йшла про налагодження взаємодії між Центральним авіаційно-диспетчерським центром пошуку та рятування, рятувальними підрозділами Управління ДСНС області та експлуатантами аеродромів і злітно-посадкових майданчиків.

Заступник начальника Головного авіаційного координаційного центру пошуку та рятування Юрій Трінько довів присутнім основні нормативно-правові документи з авіапошуку та рятування. Також було продемонстровано фільм про авіацію ДСНС України та документальне відео надзвичайної ситуації, пов’язаної з аварією повітряного судна.

Заступник начальника Управління з питань реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Олег Держанівський зазначив, що, враховуючи велику кількість лісових масивів на території Житомирщини, оперативно-рятувальні підрозділи області зацікавлені у належній взаємодії з авіацією ДСНС, зокрема, з точки зору гасіння лісових та торф’яних пожеж. Він також висловив готовність до співпраці та подякував керівнику заняття та його колегам за якісне та змістовне навчання.

Управління ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ