В Житомирській області рятувальники проводять профілактичну роботу,спрямовану на запобігання пожежам у зимовий період

В Житомирській області рятувальники проводять профілактичну роботу,спрямовану на запобігання пожежам у зимовий період

07.02.16 15:59 0 686
В області триває опалювальний сезон, а відтак високим залишається ризик виникнення пожеж у житловому секторі. Тому працівники Управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області продовжують рейдові перевірки.

Так, 5 лютого рятувальники спільно із представниками правоохоронних органів, медиками та працівниками районної газети «Ружинська земля» відпрацьовували житловий сектор Малочернявської сільської ради Ружинського району.

Під час заходу фахівцями здійснювався подвірний обхід неблагополучних та багатодітних родин, одиноких пристарілих, які становлять, так звану, групу ризику та знаходяться на обліку. Громадянам вручали листівки з інформацією профілактичного характеру та доводили сумну статистику трагічних випадків при недбалому поводженні з відкритим вогнем, під час експлуатації пічного та газового обладнання.

Також прискіпливу увагу рятувальники звертали на систему влаштування пічного опалення у приватних помешканнях. У будинках одиноких та малозабезпечених людей похилого віку перевірили справність печей, димарів, наявність тяги тощо. В цілому під час рейду було пройдено 52 житлових будинки, в яких проінструктовано 120 осіб.

Більшість навчальних закладів області наразі не працюють у зв’язку із зимовими канікулами. Однак в деяких школах діти все ж таки навчаються. У зв’язку з цим, рятувальники скористалися такою нагодою та завітали до учнів Малочернявської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Увагу дітей вкотре зосередили на основних правилах безпечної поведінки вдома, при користуванні електричними приладами, застерегли школярів про небезпечність забав ігор із сірниками та запальничками.

Рятувальники постійно проводять профілактичну роботу серед населення, але кожен повинен, у першу чергу, сам більш відповідальніше ставитись до свого здоров’я та життя.

Управління ДСНС у Житомирській області ще раз нагадує, що тільки суворе дотримання правил пожежної безпеки дозволить надійно захистити Вас і Ваш будинок від вогню.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку міський голова ...
Наступна новина: Держкомтелерадіо запрошує ...

КОМЕНТАРІ