Раки - це тварини, які не мають хребта. Користь раків відома ще з давніх-давен. Наші предки вже в давнину знали, як приготувати раків та для чого їх застосувати. До речі, якщо ви бажаєте замовити свіжих раків, то це можна зробити і в Інтернеті на сайті: http://raki-kiev.com.ua/.
Трохи з історії
Цікаво, що наші предки слов'яни активно вживали раків в їжу. Використовували вони поживне м'ясо не тільки в якості смачної закуски, а й як лікувальний компонент. Користь раків була відома всім від малого до великого.
Склад
Популярність і затребуваність на м'ясо раків обумовлена тим, що вони містять в собі цілий ряд корисних речовин:
- Сірка;
- Кобальт;
- Мідь;
- Фосфор;
- Магній;
- Фтор;
- Кальцій;
- Селен;
- Хром;
- Калій;
- Залізо.
Ракове м'ясо легкозасвоюване, смачне і поживне. Холестерин в складі відсутній, що є великим плюсом. Кількість йоду і органічних кислот дозволяє забезпечити організм всім необхідним. Вітаміни, які містяться в м’ясі рака:
- О 12;
- В 1;
- О 6;
- О 9;
- В 2;
- РР;
- С;
- D.
Цікаво, що навіть їх панцир корисний. Він складається з хітину, а також різних біологічних добавок. Органічне їх поєднання наділяє цей елемент тіла раку вражаючими властивостями.
Раки і хвороби
Дуже часто лікарі радять вживати в їжу м'ясо раку в тих випадках, коли є необхідність підтримати загальний тонус організму, зміцнити нервову систему. Прописують ситний і низькокалорійний продукт і в тих випадках, коли є проблеми з серцем, печінкою або судинами.
Здатністю до загоєння володіє панцир тварини. Також його відрізняє наявність антисептичних властивостей.
Раки і медицина
Одна з головних переваг раку - наявність великої кількості йоду. Цей продукт є одним з перших за вмістом йоду. Саме тому лікарі радять регулярно вживати його в їжу. Це, в свою чергу, позитивно позначиться на здоров'ї щитовидної залози, а при необхідності допоможе запобігти захворюванню.
Раки матимуть позитивний вплив і на тих людей, які страждають крихкістю судин або хворобами печінки і нирок. Стимулюючий вплив дозволяє вивести з організму токсичні речовини, налагодити обмін речовин. Хітин, який також присутній в раку, дозволяє відновити пошкоджені тканини організму і перешкоджає утворенню пухлин різного характеру. Медики радять пити настоянку з панцира тварини. Вона гарантує насичення організму необхідними речовинами, основним з яких є кальцій, який відповідає за регенерацію тканин. На основі хітозану, який отримують з ракового панцира, готують безліч лікарських препаратів. Його застосовують, щоб загоїти рубці, як шовний матеріал і реабілітаційні речовини для тих, хто піддався радіації.