Рызновиди міжкімнатних дверей арки

Рызновиди міжкімнатних дверей арки

09.02.16 00:11 0 4803

Міжкімнатні дверні арки - це популярний в сучасному дизайні інтер'єрів елемент. Залежно від загальної стилістики приміщення може бути вибраний той чи інший їх вид. Для оформлення міжкімнатних проходів арки можуть бути використані не тільки в житлових приміщення, але і в офісах і інших інтер'єрах. Більш детальну інформацію про дверні арки ви можете прочитати на сайті.

Різновиди арок з гіпсокартону

Дверний прохід може залишитися неоформлених. Або лутка може бути виготовлена ​​з дерева, обкладена декоративною цеглою. Вибір способу обробки залежить від смакових уподобань власника і загальної стилістики. Форми арок можуть бути зовсім різними.

Класичні форми аркових дверних прорізів

Класична арка являє собою дугу або півколо. Такі конструкції гармонійно виглядають в елегантних і значних інтер'єрах, так як виглядають дуже солідно. Обриси проходу між кімнатами стають більш витонченими і привабливими. Найчастіше власники квартири або офісу вибирають саме цей варіант, так як він гармонійно вписується в будь-яку обстановку. Вони будуть доречні і в житловому приміщенні,  і навіть в офісі.

Дверний отвір у вигляді "порталу" - це звичайний прямокутник. Візуально дверний проріз виходить нижче. Це створює ефект більш просторого приміщення. Таке оформлення - оптимальний варіант для приміщень з невеликими прорізами в міжкімнатних стінах. Крім того, стандартні проходи мають вигляд прямокутника, тобто додатково підготовляти форму не доведеться,  і це дозволить заощадити час і кошти на роботі.
Якщо стелі занадто високі або в кімнаті недостатньо багато світла, то оптимальний варіант - це фрамуга. Таке оформлення має на увазі, що не весь прохід буде займатися аркою. Вона буде розташовуватися тільки в його верхній частині, тобто над дверима. Фрамуга, як правило, оформляється за допомогою вітражів.

Сучасні варіанти

Для оформлення приміщення в стилі модерн оптимально підійде класична арка. Її верхня частина матиме форму сегмента кола. Такий міжкімнатний прохід має елегантний і стриманий зовнішній вигляд. Квартира або офіс придбає певну респектабельність, а інтер'єр буде виглядати багатше.
Можна створити романтичну конструкцію. У цьому випадку потрібно виготовлення арки у вигляді прямокутника із закругленими кутами. Така форма дозволяє красиво оформити широкі дверні отвори. Також такий елемент добре впишеться в будь-який інтер'єр. Відмінно поєднується з романтичним стилем,  для якого характерні закруглені і плавні лінії.

Оформити проріз в просторому приміщенні оригінально можна аркою у вигляді напівеліпса. У цьому випадку дверний проріз повинен бути ще ширше, ніж при романтичному стилі. Оформлення такого прорізу обійдеться дорожче, ніж у стандартній моделі, а також дозволить надати приміщенню особливу атмосферу простору і розкоші.
Більш оригінальне рішення - це оформлення проходу з однієї кімнати в іншу за допомогою трапеції. Цей варіант підійде любителям екзотики, оригінальності і нестандартних рішень. Також можна доповнити стриманий і класичний інтер'єр таким видом дверних арок. Так він точно не буде нудним.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 127)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: 7 трендів нареченої в 2016 ...

КОМЕНТАРІ