Вплив погоди на здоров’я людини

Вплив погоди на здоров’я людини

09.02.16 00:30 0 1521

Метеозалежність - це вплив клімату і погодних умов на самопочуття людини. Дуже часто в поганому настрої і при захворюваннях ми звинувачуємо погоду. Але як насправді погодні умови впливають на стан нашого здоров'я?
Людина відчуває себе комфортно, якщо атмосферний тиск знаходиться в межах 750 мм ртутного стовпа. Варто його значенням відхилитися хоча б на 10 пунктів, то людський організм відреагує погіршенням самопочуття. На жаль, підвищення або зниження атмосферного тиску - явище досить часте і залежить від зміни погодних умов. До речі, ви можете слідкувати за прогнозом погоди і на сайті Метеопрог.

Вплив циклону на самопочуття

З приходом циклону, який супроводжується хмарністю, опадами, збільшенням температури і вологості, відбувається зниження атмосферного тиску. Люди, які страждають низьким артеріальним тиском і мають проблеми з серцем і судинами, а також ті, у кого порушені функції органів дихання, в першу чергу, схильні до впливу циклону.
Це відчувається в появі слабкості, нестачі повітря, утрудненому диханні і виникненні задишки. А причиною є те, що в ці дні в повітрі недостатньо кисню. Люди зі зниженим внутрішньочерепним тиском будуть страждати від мігрені. Наступ циклону провокує проблеми з шлунково-кишковим трактом. Неприємні відчуття пов'язані з розтягуванням стінок кишечника і підвищеним газоутворенням.

Рекомендації метеозалежним при циклоні

Для полегшення впливу циклону необхідно підтримувати рівень кров'яного тиску на нормальному рівні. Для цього слід пити більше води, ніж зазвичай. Корисними будуть ранкову каву, настоянка елеутерококу, женьшеню, пантокрину і лимончика. Контрастний душ і тривалий міцний сон значно полегшують стан.

Вплив антициклону на здоров'я

Антициклон, який приносить ясну погоду без значних перепадів вологості і температури, супроводжується підвищенням атмосферного тиску. Схильні до впливу антициклону люди, які страждають від підвищеного кров'яного тиску, а також алергіки і астматики, які страждають від шкідливих домішок в повітрі, концентрація яких в безвітряну погоду збільшується.
Вплив антициклону характеризується серцевими і головними болями, нездужанням, зниженою працездатністю і загальним погіршенням самопочуття. Високий тиск чинить негативний вплив на емоційний стан і може бути однією з причин сексуальних розладів у чоловіків. Антициклон може привести до послаблення імунітету, зміни кількості лейкоцитів у крові, в результаті чого організм може бути підданий різного роду інфекціям.

Що допоможе при антициклоні?

Щоб полегшити метеозалежність при антициклоні, бажано приймати вранці контрастний душ, виконувати ранкову гімнастику, не переїдати, приймати вітамін Е і віддавати перевагу продуктам, що містять калій: родзинки, апельсини, банани. Тим, у кого підвищений внутрішньочерепний тиск, слід дотримуватися рекомендацій невропатолога.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: 7 трендів нареченої в 2016 ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ