Як вибрати обприскувач?

Як вибрати обприскувач?

09.02.16 19:40 0 1488

Садівники-аматори часто нарікають на те, що їх чагарники і плодові дерева гублять шкідники. Щоб захистити сад від попелиці, капустянки, трипси та багатьох інших шкідливих комах, рослини потрібно обприскувати. Звичайно, Ви можете це робити дідівським методом, за допомогою віника, але в такому випадку в багато раз збільшується витрата спеціального розчину. Величезна кількість розчину проливається на землю, не приносячи ніякої користі рослинам. Тому садівники зі стажем купують обприскувач. Кращий час для підбору і придбання відповідного Вам обприскувача - так званий час сплячки садових рослин. Краще завчасно підготуватися до сезону, ніж бігати по магазинах і ринках напередодні поїздки на дачу.

Багато дачників, що відкладають покупку обприскувача на «останній» день стикаються з проблемою вибору. Вони просто губляться, побачивши пропонований асортимент і дуже часто відкладають покупку на потім. Яким же повинен бути обприскувач? Про це нам розповість співробітник інтернет-магазину оригінальної техніки для саду словенського бренду "Садко": http://sadkoshop.com.ua/.

Обприскувачі бувають двох видів:

  • ємнісні - це обприскувачі, в конструкції яких передбачений резервуар для рідини;
  • без'ёмкостние - обприскувачі без резервуара.

При використання останніх в якості ємності для розчину можна використовувати все що завгодно (відро, таз, банку). Вставляєте шланг в резервуар і розпилює. Все дуже просто, але один необережний рух і дорогоцінний розчин йде в землю, та й витрата у них завелика. Ємнісні обприскувачі кращі та зручніші. До того ж вони дуже часто мають функцію регулювання струменя від звичайного до розпилення великими краплями.

Ручні

Найпоширеніші - це ручні обприскувачі. Вони обладнані ручкою (клавішею), на яку потрібно натискати, щоб пішла рідина. В основному їх використовують для вирощування розсади і домашнього квітникарства, так як вони мають невеликий резервуар - максимум 3 літри.

Помпові

Невеликі за обсягом резервуари і у помпових агрегатів, але зустрічаються екземпляри з об'ємом до 12 л. Такі обприскувачі забезпечені спеціальним насосом. Для того щоб приступити до обприскування, потрібно виконати дві дії - залити розчин в ємність і накачати в ній тиск. Вішаєте агрегат на плече за допомогою ремінця і в «бій» за врожай. На невеликих присадибних ділянках садівники воліють користуватися помповими обприскувачами з об'ємом 5 - 7 л.

Ранцеві

Ранцеві обприскувачі вміщають близько 10 - 16 літрів розчину. Вони також відносяться до розряду помпових, але працювати ними набагато легше. Ранцеві обприскувачі обладнані спеціальною ручкою для підкачки повітря, за допомогою якої досить легко можна закачувати повітря в балон, не перериваючи обприскування.

Обприскувачі на електроприводі або з бензомотором

Окремою категорією виділені садові обприскувачі з бензомотором або на електроприводі. Об'єм резервуара у таких агрегатів досягає 20 літрів. За допомогою такого обприскувача можна обробляти як сади, так і теплиці, склади, сховища, підсобні приміщення.

Частіше всього у дачників садово-городні ділянки не дуже великі, тому вони вважають за краще купувати обприскувачі розраховані на 5 - 7 літрів. Цього обсягу цілком достатньо, щоб за один раз обробити молодий сад. Якщо ж у Вас в саду високі дерева і Ви змушені користуватися обприскувачем досить часто, краще придбати хороший апарат італійського або польського виробництва. Врахуйте, що в комплект якісного обприскувача в обов'язковому порядку входять:

  • набір запасних форсунок і прокладок (ремкомплект);
  • ремені для фіксації на плечах і поясі;
  • інструкція з експлуатації.

Єдине чого може не бути в комплекті - штанги, в такому випадку її доведеться придбати окремо. Купуючи штангу, зверніть увагу на її конструкцію, телескопічна - це найкращий варіант. Купуючи обприскувач, не забудьте дізнатися, де можна придбати запчастини до цієї моделі.

Пам'ятайте, що працюючи з обприскувачем потрібно користуватися засобами індивідуального захисту:

  • марлева пов'язка;
  • захисні окуляри;
  • рукавички;
  • чоботи.

Правила використання обприскувача, повинні бути докладно описані в інструкції. Але все-таки запам'ятайте кілька нюансів, які не завжди в них можна знайти:

  • Перед кожним використанням обприскувач потрібно гарненько прополоскати проточною водою;
  • Розчин заливати тільки через ситечко, що входить в комплект, якщо сита в комплекті немає, пропускайте розчин через марлю. Це дозволить продовжити термін служби форсунок;
  • Після закінчення роботи знову прополоскайте ємність для розчину і прокачайте чисту воду через всю систему.

Асортимент пропонованих обприскувачів дуже широкий, але садівники все-таки віддають перевагу апаратам італійського, польського або словенського виробництва через високу якость і солідний гарантійний термін.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ