У Волинській області затримано прикордонника,який одержував неправомірну вигоду за сприяння контрабандистам

У Волинській області затримано прикордонника,який одержував неправомірну вигоду за сприяння контрабандистам

09.02.16 08:09 0 551
Прокуратурою області оголошено про підозру в одержанні неправомірної вигоди, вчиненому повторно (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) дільничному інспектору прикордонної служби першої категорії відділу прикордонної служби «Самари» Луцького прикордонного загону.

Спритний прикордонник налагодив схему одержання на постійній основі "данини" від громадян за організацію здійснення незаконних операцій з переміщення товарів через державний кордон України поза пунктами пропуску в зоні обслуговування ВПС «Самари».

Так, у середині грудня 2015 року він організував переміщення на замовлення громадянина через державний кордон з Республіку Білорусь на митну територію України 2 ящиків цигарок білоруського виробництва. Після цього у попередньо узгодженому місці у селі Межисить Ратнівського району одержав від "замовника" контрабанди неправомірну вигоду в сумі 20 доларів США.

02 лютого 2016 року за організацію переміщення на замовлення цього ж громадянина через державний кордон України у Республіку Білорусь поза пунктом пропуску 5 кг бурштину прикордонник одержав уже 1000 доларів США.

За 5 днів після цього, 7 лютого 2016 року, так само за організацію незаконного переміщення наступних 5 кг бурштину в Білорусь, дільничний інспектор прикордонної служби одержав 950 доларів США й одразу був затриманий "на гарячому" працівниками СБУ в області.

Нині вирішується питання про відсторонення прикордонника від посади та обрання йому міри запобіжного заходу.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ