Волинська область: рятувальники підготували документальний кінофільм про досвід Добровільного пожежництва у Польщі.

Волинська область: рятувальники підготували документальний кінофільм про досвід Добровільного пожежництва у Польщі.

09.02.16 09:05 0 556
На каналі «Нова Волинь» вийшов документальний телефільм «Полум’яні серця добровольців», у якому йдеться про особливості та успішний досвід функціонування добровільних пожежних та рятувальних формувань на території сусідньої Польщі.

У фільмі тривалістю майже 30 хвилин детально розповідається про історію зародження, успішний досвід організації та функціонування розгалудженої структури добровольчих протипожежних і рятувальних формувань у Польщі. Про щоденні будні розповідають посадовці різних щаблів влади: від державного рівня до міських і сільських голів, які в своїй більшості також є членами Добровільного пожежного товариства Польщі. Добровольців-пожежники і рятівники, серед яких тисячі жінок, розповідають про спектр своїх обов'язків і завдань та співпрацю з державними пожежно-рятувальними формуваннями.

Правове підґрунтя діяльності добровольців-пожежників та їх матеріально-технічне забезпечення – основні завдання, що потребують якнайшвидшого вирішення в Україні й на Волині зокрема. За статистикою, до 80-ти відсотків пожеж у Волинській області трапляється саме у житловому секторі в сільській місцевості. З огляду на процеси децентралізації в нашій державі органи місцевого самоврядування отримують більші повноваження і фінансові ресурси. Це – можливість надійно захищати життя людей і майно територіальних громад. Аби громади почувалися захищеними, може стати в пригоді польський досвід, тому рятувальники й активісти Добровільного пожежного товариства нині активно його вивчають.

УДСНС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Цивільний Корпус «Азов» ...

КОМЕНТАРІ