Землевпорядники Вінниччини оновили нормативну грошову оцінку землі у 64 населених пунктах

Землевпорядники Вінниччини оновили нормативну грошову оцінку землі у 64 населених пунктах

09.02.16 08:06 0 534
У Вінницькій області налічується 1 504 поселення загальною площею 380,3 тис. гектарів. На території 100% населених пунктів проведено первинну нормативну грошову оцінку земель.

Упродовж 2015 року землевпорядники оновили нормативну грошову оцінку земель (НГО) у 64 населених пунктах (47 поселень відповідно до плану-графіку та 17 – поза графіком). Законодавство передбачає, що НГО земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, проводиться не рідше, ніж один раз на 5-7 років.

На 2016 рік у землевпорядній службі Вінниччини запланували здійснити повторну оцінку 38 населених пунктів, дія НГО земель яких спливає найближчим часом.

При затвердженні повторної нормативної грошової оцінки збільшується орендна плата за землю. Як наслідок, орендна плата, більшість земельних платежів та надходження до місцевих бюджетів зростають.

Довідково

Правові засади проведення оцінки земель визначені Законом України «Про оцінку земель». Нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ