В Закарпатській області що робити,коли в кімнаті загорівся телевізор?

В Закарпатській області що робити,коли в кімнаті загорівся телевізор?

09.02.16 14:44 0 633
У наш час жоден закарпатець не може уявити своє помешкання без телевізора. Однак при цьому люди нерідко забувають, що цей прилад здатний стати джерелом потенційної небезпеки, а саме – нищівної пожежі. Якщо вчасно не загасити палаючий телевізор, вогонь із нього може перекинутися на меблі й призвести до значних матеріальних збитків для господарів. Аби люди були готові до подібних «сюрпризів» від техніки, Управління ДСНС України у Закарпатській області нагадує громадянам порядок дій при загоранні телевізора.

Найперше, що вам слід зробити, – це вимкнути телевізор з електромережі. Якщо через вогонь ви не можете підійти до розетки, знеструміть квартиру електричним автоматом або рубильником. За можливості, постарайтеся самостійно загасити пожежу. Для цього використовуйте щільну тканину (покривало, ковдру), якою накрийте палаючий телевізор. Без доступу повітря горіння має припинитися. Якщо вам не вдалося впоратися із вогнем, а телевізор вибухнув і пожежа посилилася, не піддавайте життя небезпеці, покиньте приміщення, закривши двері й вікна. При цьому повідомте про загорання до оперативно-рятувальної служби за номером «101».

Не зайвим буде пам’ятати основні правила безпеки під час експлуатації телевізора. За неухильного дотримання цих приписів вони допоможуть уникнути пожежі. Отже, при користуванні телевізором забороняється встановлювати його поблизу опалювальних приладів або у меблевій стінці, де він буде погано провітрюватися. Також не треба закривати вентиляційні отвори в задній та нижній частині корпусу телевізора. Не варто залишати ввімкнений прилад без нагляду й дозволяти дітям перегляд телевізійних програм за відсутності дорослих. І насамкінець, не слід застосовувати нестандартні електричні запобіжники. Пам’ятайте, що слідування цим рекомендаціям убезпечить вас від вогняного лиха!

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Теребовлянській ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ